| Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Jimmy_Caesar
Administrator

Ένταξη: 30 Σεπ 2005
Περιοχή: Πειραιάς

|
|
Αμ δεν είναι όλα καλά.
Εκεί είναι το θέμα.
|
|
|
|
_________________ Fun Is Not A Straight Line
|
|
 |
     |
 |
Sax0
μαμά

Ένταξη: 13 Οκτ 2005
Περιοχή: Άγιος Δημήτριος

|
|
| Τι να πω, μπορεί να έχεις και δίκιο, απλά όταν είναι καινούργια όλα κάπως κρατάνε, αλλά μετά τα 10.000 χιλ. τι γίνετε? Εκεί είναι το θέμα.
|
|
|
|
_________________ Τούμπα Τα Κοντέρια…..
Saxo Vtssss.......
|
|
 |
      |
 |
Braker
1o στάδιο

Ένταξη: 09 Οκτ 2005
Περιοχή: Αθήνα

|
|
| Λέω να αλλάξω διάσταση και από 215/40/16 να πάω σε 205/45/16 γιατί με το 40άρι προφίλ κοπανάνε αρκετά.
|
|
|
|
_________________ Speed Yellow Killer Bee
|
|
 |
     |
 |
Jimmy_Caesar
Administrator

|
|
| Χάρη ποια είναι η μαμά διάσταση που φορά το αυτοκίνητο?
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
Braker
1o στάδιο

|
|
Η εργοστασιακή του διάσταση είναι 205/50/15 αλλά το ίδιο αυτοκίνητο έβγαινε με εργοστασιακές διαστάσεις 195/50/15 (κυκλοφορούσε και Ελλάδα) ενώ η περιορισμένη έκδοση (F2 EVO) φόραγε 205/45/16.
Επίσης καθαρά για θέμα εμφάνισης σκέφτηκα και τις 17άρες αλλά με 17άρες θα πρέπει υποχρεωτικά να έχω 40άρι προφίλ η κάνω λάθος ;
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
Jimmy_Caesar
Administrator

|
|
Σαφώς η λύση που θα προτιμούσα εγώ για την Ελλάδα είναι η 205/45/16.
Αντε, να έχουμε το ίδιο λάστιχο να παίρνουμε 8άδες
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
Braker
1o στάδιο

|
|
| Jimmy_Caesar Έγραψε: | Σαφώς η λύση που θα προτιμούσα εγώ για την Ελλάδα είναι η 205/45/16.
Αντε, να έχουμε το ίδιο λάστιχο να παίρνουμε 8άδες |
Αγόρι μου και 235/30/19 να φόραγες αυτό θα διάλεγα… αλλά πέραν της πλάκας με βλέπω για 205/45/16.
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
Jimmy_Caesar
Administrator

|
|
Οχι, εγώ θα σου πρότεινα να βάλεις 205/45/16
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
Braker
1o στάδιο

|
|
| Jimmy_Caesar Έγραψε: | Οχι, εγώ θα σου πρότεινα να βάλεις 205/45/16
|
OK αλλά 14άρα ζάντα που θα βρώ…ντόιιινγκ βούλωσα... άντε καλημέρα το μαμήσαμε το θέμα... έχω και ακόμα αυτό το λουμπάγκο...
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
opterios
3ο στάδιο

Ένταξη: 18 Απρ 2006

|
|
Θέλω 205/45/16 λάστιχα πολιτικά (μη ημισκλίκς) που να έχουν καλή απόδοση και αντοχή στην πίστα. Η σκληρότητα και το κράτημα όταν είναι κρύα δε με απασχολεί. Έχετε κάτι υπόψην σας;
Τώρα φοράω τα Potenza RE720. Μ' αρέσει που τα πλαϊνά δεν καταλαβαίνουν τίποτα, αλλά επειδή στο κέντρο του πέλματος καταπονήθηκαν πολύ από το φρενάρισμα στα Μέγαρα, θέλω να δω τι άλλα options έχω.
|
|
|
|

|
|
 |
      |
 |
kyan
μαμά

Ένταξη: 31 Οκτ 2005

|
|
Εγώ φοράω τα Bridgestone RE050A σε 215/45/17, δεν ξέρω αν βγαίνουν σε 205/45/16. Είναι σκληρούτσικα, με μεγάλη αντοχή σε track days (εξακριβωμένο μετά από td στο οποίο συμμετείχε 147 με τα ίδια ελαστικά) και πολύ καλή πλευρική πρόσφυση ακόμη και κρύα. Το μειονέκτημά τους είναι η μέτρια διαμήκης πρόσφυση όταν είναι κρύα που επιδεινώνει το φρενάρισμα σε αστικές συνθήκες. Αν ζεσταθούν δεν υπάρχει πρόβλημα.
Σε τι αυτοκίνητο θα τα βάλεις; Miata;
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
opterios
3ο στάδιο

|
|
Ναι. 1100kg.
Η 147 τι κινητήρα είχε και τι χρόνους έβγαζε;
|
|
|
|

|
|
 |
      |
 |
Jimmy_Caesar
Administrator

|
|
Ενδιαφέρον λάστιχο είναι το Kumho Ecsta Supra που είχα παλαιότερα, ενώ το Goodyear F1 που έχω τώρα είναι αρκετά χειρότερο. Δεν κρατάει καθόλου στις στροφές και αργεί απελπιστικά να ζεσταθεί, ακόμα και σε συνθήκες πίεσης. Τα πίσω, δε, μένουν σχεδόν πάντα κρύα.
Αυτά στο δικό μου τουτού.
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
kyan
μαμά

Ένταξη: 31 Οκτ 2005

|
|
| opterios Έγραψε: | | Η 147 τι κινητήρα είχε και τι χρόνους έβγαζε; |
1600 με ~140HP. Δε μετρούσαμε χρόνους, αφού ο Τίμος πήγαινε με τιμονιές για να εξερευνήσει τις δυνατότητες των ελαστικών σε σχέση με τα Goodyear F1 GSD3 που είχε πριν. Τα συμπεράσματά του ήταν πως τιθασσεύτηκε η ουρά και μέσα στη στροφή και στο φρενάρισμα για την Κ6, αλλά αυτό κάλλιστα μπορεί να οφείλεται στο ότι τα ελαστικά ήταν καινούργια. Επίσης να σημειώσω πως η 147 του Τίμου έχει πολύ σκληρή και απόλυτα στημένη ανάρτηση B+G.
Ένα άλλο καλό που έχουν τα 050A είναι ότι (σε καλούτσικο οδόστρωμα) στριγγλίζουν αρκετά πριν αρχίσουν να γλιστρούν ενώ τα F1 άρχιζαν να στριγγλίζουν ακριβώς τη στιγμή που άρχιζαν να γλιστρούν.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
speedloader
μαμά

Ένταξη: 26 Οκτ 2005

|
|
Πάντως εγώ που φοράω τα F1 είμαι πολύ ευχαριστημένος με τη συμπεριφορά τους και σε στεγνό και σε βρεγμένο.
Βέβαια τα πλαϊνά δεν αντέξαν σε δοκιμασίες τύπου μέγαρα
και έχει σβήσει το Goodyear F1
από τα πλαϊνά.
Jimmy λες να φταίει αυτό που πηγαίνουν καλά;;;
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
opterios
3ο στάδιο

|
|
Ξανατονίζω ότι με νοιάζει η απόδοση και η αντοχή σε πίστα
|
|
|
|

|
|
 |
      |
 |
antonissilver
μαμά

Ένταξη: 09 Μάϊ 2006
Περιοχή: Ήπειρος

|
|
Μετά την πίστα αφού θα είμαι για αλλαγή ελαστικών τι να βάλω?
Τώρα φοράω Michelin Pilot Sport με το πέλμα V, και σκέφτομαι να βάλω πάλι Michelin Pilot sport, ή Pirelli P zero nero, και έχω και μία πρόταση για Kumho ecsta ku19 ασύμμετρο, το έχετε υπ’ όψη σας?
Διάσταση που φοράω είναι 225/45/17.
Ακούω της προτάσεις σας!!!!
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
Panic_
μαμά

Ένταξη: 25 Απρ 2006

|
|
| Εγω στο ΜΧ5 φοραγα σε 17αρια fulda gold carat (η καπως ετσι...) σε 215/40/17 και μετα απο πιστα (με γραμες) δεν ειχαν σιμαδια κοποσης...και στο δρομο ηταν αξιοπρεπη...
|
|
|
|
_________________ Σκληρος αντιπαλος οι ελιες....
5 DOWN
3 STILL GOING
TOO MANY TO KILL
Παντα θα υπαρχει καποιος πιο γρηγορος...αλλα αυτο δεν ειναι λογος να μην προσπαθεις...
|
|
 |
    |
 |
opterios
3ο στάδιο

|
|
17'' σε ΜΧ-5;;
Πόσους γύρους έκανες στην πίστα, τι πιέσεις είχες, σε τι καιρικές συνθήκες (χειμώνας, καλοκαίρι, ζέστη, ήλιος) και τι χρόνους έβγαζες; Επίσης, τι δείκτη έχουν τα fulda σου;
|
|
|
|

|
|
 |
      |
 |
antonissilver
μαμά

|
|
| Δεν ξέρω για τα Fulda, απλά εγώ σκέφτομαι μία από τις τρεις πιο επάνω επιλογές, αλλά πιο πολύ τα Michelin, πάντως θα με ενδιέφερε εάν κάποιος έχει δοκιμάσει κάποιο από τα πιο επάνω λάστιχα να μου πει τις εντυπώσεις του.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
j.k
2ο στάδιο

Ένταξη: 21 Φεβ 2006
Περιοχή: Πολύγωνο - Αθήνα

|
|
| εγώ φοράω τα Pirelli P zero nero σε 205/45/16 και πραγματικά έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος σε όλες τις συνθήκες (στεγνό - βρεγμένο & 3 φορές που έχω μπει στο καρτόδρομο). τα έβαλε και ένας φίλος που του τα πρότεινα σε ένα civic vti και έπαθε την πλάκα του!!
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
bril
2ο στάδιο

Ένταξη: 20 Νοέ 2005
Περιοχή: ΚΥΨΕΛΗ

|
|
| Για κοιτα και τα YOKOHAMA PARADA και κατι PIRELLI, τα οποια κανονικα ηταν για πισωκινητα και ειχαν διαφορετικη χαραξη τα μπροστινα και διαφορετικη τα πισω. Εσυ μπορεις να παρεις 4 πισινα. Τα συγκεκριμενα τα εχω δει και σε μερικα AUDI S3. Για το ονομα δεν ειμαι σιγουρος, νομιζω CORSA τα λεγανε.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
antonissilver
μαμά

|
|
Πριν από τα Pirelli πια φόραγες? Αργούν να ζεσταθούν?
Τα έχεις δοκιμάσει τα paradα? Τα φόραγε και ο «λαστιχάς» μου τα paradα μου είπε ότι είναι πολύ καλά αλλά μου πρότεινε να βάλω τα kumho ecsta ku19.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
bril
2ο στάδιο

Ένταξη: 20 Νοέ 2005
Περιοχή: ΚΥΨΕΛΗ

|
|
Τωρα φοραω ΤΟΥΟ Τ1R τα οποια δεν κανουν για πιστα γιατι τρωγονται πολυ ευκολα ειδικα τα πλαινα και πριν φορουσα κατι YOKOHAMA τα οποια δεν βγαινουν πια.
Για πιστα εχω τα TOYO R888.
Τα αλλα που σου ειπα τα ξερω απο φιλους και λενε τα καλυτερα λογια και για δρομο και για πιστα.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
Panic_
μαμά

Ένταξη: 25 Απρ 2006

|
|
Τα Michelin ειναι way tooo soft για πιστα. Ειδικα τωρα που καλοκαιριαζει...δεν θα μινει τπτ.
..στο ΜΧ5 ειχα πιεση 37 πισω και 32 μπροστα...αλλα το αμαξι αν και δεν το ηξερα δεν κουναγε με την καμια...λοιπων οι πρωτοι 5 γυροι ηταν απο 1.31 μεχρι 1.35 με 2 ατομα (ο δευτερος ηταν 2.00μετρα + και εκοβε...και επισης το ειχα και ανοιχτο γιατι δεν χωραγε ο χριστιανος...) εν ολιγης ηταν τελειως πειραματικοι γυροι. Τωρα εχω 15αρες με Υοκο αλλα θα αλαξω αυτες τις απαισιες ακεντραριστες βαριες χρυσαφι (μπλιαχ) ζαντες...και μετα θα τολμησω δημοσια εμφανιση (και κατακραυγη )
|
|
|
|
_________________ Σκληρος αντιπαλος οι ελιες....
5 DOWN
3 STILL GOING
TOO MANY TO KILL
Παντα θα υπαρχει καποιος πιο γρηγορος...αλλα αυτο δεν ειναι λογος να μην προσπαθεις...
|
|
 |
    |
 |
|
|