| Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Hil
3ο στάδιο

Ένταξη: 14 Οκτ 2005
Περιοχή: Π. Φάληρο/BEERLAND

|
|
Ε ναι λοιπόν, ήρθε η ώρα ν' αποχωριστώ το Swift!!
Πέρασα μαζί του πάρα πολλά, καλά και άσχημα πράματα !!
Είμαι μεταξύ των 2 παρακάτω μοντέλων(2000 και μετά,1800c)...
Καταρχήν αυτό που θέλω είναι να έχει γκάζι, ντάξει όχι τρελό,
και χώρους(λόγω drums και μελλοντικής οικογένειας)!!
Το BMW δεν ξέρω πως μου κόλλσε, αλλά γουστάρω πολύ το σχήμα του και τις καμπύλες του!! Το Αudi μου άρεσε από παλιά!!
Όμως δεν ξέρω και πολλά τεχνικά χαρακτιριστικά, ιπποδύναμη κλπ, και δεν έχω οδηγήσει, ούτε καν μπει σε κανένα από τα 2!!
Κάθε βοήθεια και γνώμη δεκτή!
Ευχαριστώ!!
|
|
|
|
|
|
 |
      |
 |
opelcorsa-a
1o στάδιο

Ένταξη: 13 Οκτ 2005
Περιοχή: Π.Ηρακλειο-Λουτσα

|
|
| Το Audi.Εαν ηταν η 3 coupe θα επερνα την BMW.
|
|
|
|
     |
 |
manolis
2ο στάδιο

Ένταξη: 10 Ιούν 2007
Περιοχή: Αθηνα

|
|
Μαλλον θα διαλεγα το audi αλλα πριν 2 χρονια που βρεθηκα στην δικη σου θεση..δηλαδη να αλλαξω αμαξι ενω ελεγα για s3 τελικα πηρα την celica και ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος....μηπως να κοιταζες και κανα ιαπωνα...
|
|
|
|
      |
 |
bril
2ο στάδιο

Ένταξη: 20 Νοέ 2005
Περιοχή: ΚΥΨΕΛΗ

|
|
| Παντως κατι σε πισωκινητο θα ελεγα.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
acgt3
Τούμπανο

Ένταξη: 27 Φεβ 2007
Περιοχή: ΚΕΡΚΥΡΑ

|
|
28000Ε MAZDA 3 MPS 260 HP αλλαζεις φιλτρο εξατμηση και πας 300 πρωτο σε αξιοπιστια τρελα γκαζια
επισης 24000Ε CIVIC HYDROGEN απο τη μια γκαζι απο την αλλη χεστηκες εαν τα βενζιναδικα ειναι κλειστα.
|
|
|
|
_________________ YUGO GROUP N
IBIZA SXi 110HP
PUNTO GT2 200HP
PUNTO GT3 170HP
YUGO 45
PUNTO GT2 300HP
|
|
 |
       |
 |
Hil
3ο στάδιο

|
|
Ακριβό το Mazda, δεν μπορώ να δώσω τόσα
και με τίποτα δεν παίρνω υβριδικά!!
|
|
|
|
|
|
 |
      |
 |
Jimmy_Caesar
Administrator

Ένταξη: 30 Σεπ 2005
Περιοχή: Πειραιάς

|
|
Κώστα, ξέρεις ότι το χειρότερο που είχες να κάνεις είναι να βάλεις την ερώτησή σου εδώ.
Σιγά μην πάρεις απάντηση για τα 2 που είχες (είχες) διαλέξει.
Λοιπόοοον.
Ξεκινάμε με το πόσα διαθέτεις και αν θέλεις καινούργιο ή μεταχειρισμένο.
|
|
|
|
_________________ Fun Is Not A Straight Line
|
|
 |
     |
 |
bril
2ο στάδιο

|
|
Aκριβως!
Αν καταλαβα καλα, μεταχειρισμενο με 20.000 ευρω?
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
Hil
3ο στάδιο

|
|
Κάποιο από αυτά τα 2 θέλω να πάρω!!!
Διαθέτω μέχρι 17000 ευρόπουλα!!! Μεταχειρισμένο πάντα!!
Απλώς έθεσα το θέμα αυτό για να πείτε κι εσείς τη γνώμη σας!
|
|
|
|
|
|
 |
      |
 |
opelcorsa-a
1o στάδιο

Ένταξη: 13 Οκτ 2005
Περιοχή: Π.Ηρακλειο-Λουτσα

|
|
| Μηπως ενα Mazda RX-8 με τα 200 ps;
|
|
|
|
     |
 |
_-MaNo$-_
3ο στάδιο

Περιοχή: Aθηνα Χαλανδρι

|
|
αν το bmv ειχε λιγο παραπανω αλογα θα το επαιρνα αλλα θα προτιμησω για την περιπτωση σου κωστα το Α3 1.8Τ με τα 150 η τα 180 παρολο που αυτο το 20βαλβιδο το μοτερ και γενικα η VW group δεν μου πανε καθολου!
|
|
|
|
|
|
 |
      |
 |
Jimmy_Caesar
Administrator

|
|
Eδώ διαφωνώ ριζικά για τον 1.8Τ (και ειδικά για το configuration των 225).
Ενας από τους καλύτερους κινητήρες που έχουν γίνει, κατά τη γνώμη μου, αν και είμαι κι εγώ μαζί σου κατά της VW (κι η VW μ'εμένα )
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
bril
2ο στάδιο

|
|
Αυτο το 20VT μου αρεσει και εμενα πολυ. Αλλωστε το ειχα.
Αλλα θα προτιμουσα το ΒΜW. Toν λογο τον εχω πει.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
Hil
3ο στάδιο

|
|
Δίλλημα...
πισωκούνα ή ατμόσφαιρα turbo;;;
|
|
|
|
|
|
 |
      |
 |
acgt3
Τούμπανο

Ένταξη: 27 Φεβ 2007
Περιοχή: ΚΕΡΚΥΡΑ

|
|
εγω προσπαθησα
λοιπον το απολυτο οικογενειακο με γκαζια, μουρατο, best seller στην ελληνικη αγορα, τζαμπα ειναι 1 κανει το πολυ 8000 ευρω. ΤΕΛΟΣ
|
|
|
|
_________________ YUGO GROUP N
IBIZA SXi 110HP
PUNTO GT2 200HP
PUNTO GT3 170HP
YUGO 45
PUNTO GT2 300HP
|
|
 |
       |
 |
bril
2ο στάδιο

|
|
| Hil Έγραψε: | Δίλλημα...
πισωκούνα ή ατμόσφαιρα turbo;;; |
Πισωκουνα και ξερο ψωμι. Ακου, κατι ξερω. Βεβαια γνωμες ειναι αυτες.
Εγω αφησα 205 τουρμπαλογα με 35,56 ροπη, για 140 πισωκινητα αλογακια.
Και δεν το μετανοιωσα ποτε.
Τα αλογα συνιθιζονται και καθοτι ο ανθρωπος ειναι απληστος, θα θες συνεχως παραπανω. Μεχρι να φτασεις παρα πολλα και να μην τα βαζεις κατω με ενα μπροσθιοκινητο.
Ασε που αυτα ειναι και απο την μανα τους τεζα υποστροφικα. Ακομα και τα 4κινητα με το haldex.
Eλπιζω να μην φαω πολυ κραξιμο απο κανεναν που εχει.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
_-MaNo$-_
3ο στάδιο

Περιοχή: Aθηνα Χαλανδρι

|
|
Μητσο και γω μαζι σου για τα πισωκουνητα αλλα αυτη η συγκεκριμενη bmw εχει λιγα αλογα και πολυ βαρος για να κανεις μπαντιλικια
|
|
|
|
|
|
 |
      |
 |
bril
2ο στάδιο

|
|
150 δεν εχει αυτο? Νταξει καλα ειναι. Βαζεις και ενα μπλοκε ή ενα 325 αργοτερα και εισαι αρχοντας.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
Gozilla
2ο στάδιο

Ένταξη: 08 Οκτ 2005

|
|
BMW Compact, αν μιλάμε πάνω στο δίλημα του Κώστα. Υπέροχο το νέο Α3, αλλά αν μιλάμε για 1,6 πάμε στην κατηγορία της σπροτίφ αίσθησης μόνο, όχι του σπορτίφ αυτοκινήτου. Μέσες άκρες, αυτό ισχύει και στο BMW, με τη διαφορά ότι ακόμα και χωρίς μπλοκέ κάνεις το κομάτι σου σε καμιά γλιστερή πλατεία.
Άν περιοριστούμε λίγο στις χρονολογίες και πάμε με ουρανό το 2003 (άρα στο παλιό A3) ότε η λύση είναι μονόδρομος: Α3 1,8Τ η και TQ ακόμα, αν η τιμή είναι σωστή.
Και μην ακούω περί υποστροφικών αηδιών, έχω στο παλμαρές μου κααάμποσες πάντες και 2 τετάκες με Α3. Και για τις πάντες μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο Jimmy. Απλά δεν κάνεις πλατείες με το προσθιοκίνητο, και δε νομίζω ο Κώστας να έχει αυτή τη φιλοδοξία.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
Jimmy_Caesar
Administrator

|
|
| Πάντως μεταξύ μας, μάλλον θα έβαζα ένα χιλιάρικο ακόμα και θα έπαιρνα το Golf 1.4 TSi με τα 140 που βγαίνει στα 18.
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
opterios
3ο στάδιο

Ένταξη: 18 Απρ 2006
Περιοχή: Αθήνα

|
|
Η πίσω κίνηση δεν προσφέρει μόνο παντιλίκια και λυπάμαι κάθε φορά που βλέπω συζήτηση για πισωκούνες να γίνεται λόγος μόνο γι' αυτό τους το πλεονέκτημα. Το ιδανικό ζύγισμα [όσο κι αν ακούγεται κλισέ, είναι πολύ σημαντικό για εμένα προσωπικά], το άψογο τιμόνι και η πιο ισορροπημένη οδηγική συμπεριφορά για μένα αποτελούν τα κυριότερα πλεονεκτήματα της πίσω κίνησης.
Από εκεί κι έπειτα, τα παραπάνω δεν αποτελούν παρότρυνση προς τον Hil για να επιλέξει τη BMW, αφού γενικώς είμαι κατά του να προτείνω σε κάποιον τι αυτοκίνητο να αγοράσει. Απλώς είναι κρίμα να νομίζει ο κόσμος ότι το μόνο που έχουν να σου προσφέρουν τα πισωκίνητα, είναι τα παντιλίκια...!
|
|
|
|

|
|
 |
      |
 |
bril
2ο στάδιο

|
|
| Gozilla Έγραψε: | BMW Compact, αν μιλάμε πάνω στο δίλημα του Κώστα. Υπέροχο το νέο Α3, αλλά αν μιλάμε για 1,6 πάμε στην κατηγορία της σπροτίφ αίσθησης μόνο, όχι του σπορτίφ αυτοκινήτου. Μέσες άκρες, αυτό ισχύει και στο BMW, με τη διαφορά ότι ακόμα και χωρίς μπλοκέ κάνεις το κομάτι σου σε καμιά γλιστερή πλατεία.
Άν περιοριστούμε λίγο στις χρονολογίες και πάμε με ουρανό το 2003 (άρα στο παλιό A3) ότε η λύση είναι μονόδρομος: Α3 1,8Τ η και TQ ακόμα, αν η τιμή είναι σωστή.
Και μην ακούω περί υποστροφικών αηδιών, έχω στο παλμαρές μου κααάμποσες πάντες και 2 τετάκες με Α3. Και για τις πάντες μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο Jimmy. Απλά δεν κάνεις πλατείες με το προσθιοκίνητο, και δε νομίζω ο Κώστας να έχει αυτή τη φιλοδοξία. |
Ολα τα αυτοκινητα γυρνανε. Εγω με το IBIZA εχω μπει με τερμα αναποδο στην δεξια, πριν το πεταλο στα Λιμανακια, καθως πηγαινουμε προς Βαρκιζα, κατι που ουτε με το MR2 δεν εχω κανει.
Ομως γενικα ηταν ολο μουτρα και με το προγραμμα ακομα χειροτερα.
Εμενα δεν μου αρεσε καθολου ετσι οπως εστριβε το αυτοκινητο. Ακομα και μια ταχυτητα πανω. Ηθελε ενα μπλοκε οπωσδηποτε.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
bril
2ο στάδιο

|
|
| opterios Έγραψε: | Η πίσω κίνηση δεν προσφέρει μόνο παντιλίκια και λυπάμαι κάθε φορά που βλέπω συζήτηση για πισωκούνες να γίνεται λόγος μόνο γι' αυτό τους το πλεονέκτημα. Το ιδανικό ζύγισμα [όσο κι αν ακούγεται κλισέ, είναι πολύ σημαντικό για εμένα προσωπικά], το άψογο τιμόνι και η πιο ισορροπημένη οδηγική συμπεριφορά για μένα αποτελούν τα κυριότερα πλεονεκτήματα της πίσω κίνησης.
Από εκεί κι έπειτα, τα παραπάνω δεν αποτελούν παρότρυνση προς τον Hil για να επιλέξει τη BMW, αφού γενικώς είμαι κατά του να προτείνω σε κάποιον τι αυτοκίνητο να αγοράσει. Απλώς είναι κρίμα να νομίζει ο κόσμος ότι το μόνο που έχουν να σου προσφέρουν τα πισωκίνητα, είναι τα παντιλίκια...!
|
Συμφωνω με αυτα που λες,ειδικα για το ζυγισμα και το τιμονι.
Ομως σιγουρα ειναι πιο παιχνιδιαρικα και μπορουν να διασκεδασουν τον οδηγο τους ακομα και με 1η ταχυτητα και ελαχιστα χλμ./ωρα, κουνωντας λιγο την ουρα τους, βγαινοντας απο ενα στενακι.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
Gozilla
2ο στάδιο

|
|
Καλά, bril, μιλάς για Ibiza, όχι για πιό μεγάλη πλατφόρμα (Leon, Golf, A3).Στα πιο μεγάλα τα πράματα δεν είναι τόσο δραματικά όπως στο Ibiza.
Επίσης να συμφωνήσω με τον opterio στο περι ζυγίσματος και τιμονιού. Αλλά ρε παιδιά, το παιχνίδι είναι στα στενά και στις πλατείες. Αν μιλάμε για χιλιόμετρα το παιχνίδι παύει να είναι και τόσο παιχνίδι και 8ελει άλογα, μπλοκέ και ,προπαντών, χέρια. Οπότε ο μέσος οδηγός πάει για την ασφάλεια του προσθιοκίνητου σε αυτό το επίπεδο. Και μιλάει old skool πισωκούνας, για σκεφτείτε το...
Στο δια ταύτα. Αν έβγαινε BMW Compact με μοτέρ 140-150 αλογα ατμοσφαιρικα σε τετρακυλινδρο, το χτύπαγα άνετα. Και τις πλατείες μου έκανα, και τις βόλτες μου και τα ταξιδάκια μου. Επειδή όμως δε βγαίνει θα ψηφίσω Α3 1,8Τ η και TQ. Και φυσικά να συμφωνήσω με την πρόταση του Jimmy για Golf TSI αλλά και να αντιπροτείνω Bravo 1,4 TJET 150hp.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
Gozilla
2ο στάδιο

|
|
"Απλώς είναι κρίμα να νομίζει ο κόσμος ότι το μόνο που έχουν να σου προσφέρουν τα πισωκίνητα, είναι τα παντιλίκια...! "
Είναι όμως αυτό που μπορούν να προσφέρουν απλόχερα!!!!
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
|
|