| Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Braker
1o στάδιο

Ένταξη: 09 Οκτ 2005
Περιοχή: Αθήνα

|
|
|
_________________ Speed Yellow Killer Bee
|
|
 |
     |
 |
_-MaNo$-_
3ο στάδιο

Ένταξη: 30 Σεπ 2005
Περιοχή: Aθηνα Χαλανδρι

|
|
| Έχω βάλει 2 τέτοια στο αμάξι μου.Τώρα για να δείς διαφορά απο αυτό δύσκολο....Μην με ρωτήσεις για την κατανάλωση......όταν το αμάξι έχει κοντά στα 300 άλογα απλά ρουφάει ότι βρεί απο βενζίνη.... :Ρ
|
|
|
|
|
|
 |
      |
 |
Jimmy_Caesar
Administrator

Περιοχή: Πειραιάς

|
|
Με λίγα λόγια:
Ασχετα από το προϊόν που ανέφερες Χάρη, ο Μάνος μας είπε ότι το αμάξι του έχει 300 άλογα!
|
|
|
|
_________________ Fun Is Not A Straight Line
|
|
 |
     |
 |
Braker
1o στάδιο

|
|
Εγώ πάλι κατάλαβα ότι σε αυτοκίνητα κοντά στα 300hp δεν βλέπεις διαφορά, άρα θα το πάρω…
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
_-MaNo$-_
3ο στάδιο

Περιοχή: Aθηνα Χαλανδρι

|
|
| Και οι 2 σωστοί ειστε :Ρ:Ρ:Ρ:Ρ
|
|
|
|
|
|
 |
      |
 |
kwstasb
μαμά

Ένταξη: 19 Οκτ 2005

|
|
Το έχω εδώ και κανένα τρίμινο στο ντουλαπάκι.
Απο φίλους και γνωστούς που το έχουν χρησιμοποιήσει είδαν μιά μικρή διαφορά στην κατανάλωση.Σε 1400άρια και 1600άρια.
Επειδή το link δεν μου ανοίγει, σε ποιά τιμή το βρήκες???
Παίζει απο 9$-30$ (σε Ebay και ξένα site) και φτάνει 120Ε απο κάτι αετονύχιδες εδώ στην Ελλάδα με διαφημήσεις σε περιοδικά.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
RSM
μαμά

Ένταξη: 10 Οκτ 2005
Περιοχή: AROUND THE CORNER UP THE ROAD...

|
|
Εχουν βάλει αρκετοί φίλοι στην αρχή , γιατί φαινόταν σαν καλή καινοτομία, αλλα αποδείχτηκε......ΜΟΎΦΑ!
@Μάνο στα 300hp πρέπει νάχεις δει 50 άλογα διαφορά .....xexexex.......!?
RSM
|
|
|
|
_________________ The Difference Between Men @ Boys is The Price Of There TOYZ........
|
|
 |
     |
 |
Braker
1o στάδιο

|
|
| kwstasb Έγραψε: |
Επειδή το link δεν μου ανοίγει, σε ποιά τιμή το βρήκες???
|
25 euro το ένα από e-bay μαζί με shipping.
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
Braker
1o στάδιο

|
|
Καλές οι μετατροπές κτλ αλλά αυτό που είδα πριν 2-3 εβδομάδες δεν θα το ξεχάσω ποτέ.
Έρχεται στον μηχανικό μου μια Sonata 1.8 καραμαμά. Ο τύπος που την οδηγούσε πετάει Ελικόπτερα. Οι χημικοί μέσα στο στρατόπεδο φτιάχνουν ένα μείγμα καυσίμου από κηροζίνη, μεθανόλη κ.α. Την αναλογία από κάθε συστατικό την προσαρμόζουν ανάλογα τoν κινητήρα του αυτοκίνητου. Δεν το πουλάνε απλά το φτιάχνουν για την πάρτη τους και γεμίζουν τα δικά τους αυτοκίνητα. Λοιπόν το αυτοκίνητο πήγαινε τον λώλο του και ερωτώ:
Μακροπρόθεσμα ή και βραχυπρόθεσμα τι προβλήματα μπορεί να βγάλει το αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας επί το πλείστων το συγκεκριμένο παρασκεύασμα ;
YΓ: Μου είπε ότι το καύσιμο είναι 124 οκτάνια.
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
Nitroking
μαμά

|
|
| 124 οκτανια?Εδω τα αγωνιστικα καυσιμα ειναι 120,αυτοι εφτιαξαν 124?Δε λεω μπορει οντως να λεει αληθεια ο τυπας αλλα καλυτερα κρατα μικρο καλαθι Χαρη..Προβληματα που ισως εμφανιστουν ειναι προωρη φθορα σε μεταλλα στροφαλου,ελατηρια πιστονιων και τσιμουχακια βαλβιδων πιστευω γιατι μου φαινεται υπερβολη και πιστευω οτι θα αναπτυσονται πολυ μεγαλες θερμοκρασιες με αυτο το καυσιμο στο θαλαμο καυσης!
|
|
|
|

|
|
 |
    |
 |
Braker
1o στάδιο

|
|
| Δεν ξέρω αν μου έλεγε αλήθεια η όχι απλά μου έκανε εντύπωση πως πήγαινε το αυτοκίνητο (δεν το οδήγησα απλά με έκανε μια βόλτα) και απλά το αναφέρω.
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
Hector
1o στάδιο

Ένταξη: 08 Οκτ 2005
Περιοχή: COVENTRY...

|
|
Το οτι η καθαρη βενζινη τους ειναι 124 οκτανια ισως ειναι σωστο.
Το μειγμα που βαζουν οπως λες στα αμαξια τους δεν παιζει να ειναι 124 οκτανια παντως γιατι απλα δεν θα αναβε απο το σπινθιρα του μπουζι...
|
|
|
|
_________________ Congratulations! Your place at Coventry University to study Motorsport and Powertrain Engineering has been confirmed...
|
|
 |
     |
 |
Βλάσης
1o στάδιο

Ένταξη: 11 Οκτ 2005

|
|
Tα βελτιωμενα (αγωνιστικα) καυσιμα κανουν μεγαλη διαφορα και ειναι ολα +
αν οι αναλογιες και τα υλικα ειναι μελετημενα.
Ειδικα σε τουρμπισιες εφαρμογες η αγωνιστικη βενζινη ειναι μονοδρομος για το μεσο αγωνιζομενο και η custom βενζινη για το πολυ ψαγμενο.
Εκτος απο την ασφαλεια απο τη προαναφλεξη η αγωνιστικη βενζινη προσφερει:
χαμηλοτερες θερμοκρασιες στο θαλαμο καυσης
cooling των βαλβιδων
περισσοτερο (χημικο) οξυγονο σε σχεση με ιση ποσοτητα βενζινης
Λογω των περισσοτερων οκτανιων μπορουμε να παιξουμε με υψηλοτερη συμπιεση ή περισσοτερο αβανς για καλυτερη ροπη στα χαμηλα.
Τα κουτακια των 15€ που πωλουνται δεν κανουν πολλα πραγματα και καποια ειναι και επικινδυνα γιατι εχουν ναφθες που δημιουργουν deposits στις βαλβιδες.
Βαλτε 100 βενζινη απο καλο βενζιναδικο για να εχετε το κεφαλι σας ησυχο εσεις οι τουρμπισιοι.
Οι διαφορες μυστικες συνταγες για "σπιτική και ασφαλη βενζινη" και τα υλικα που χρειαζονται θα τα γραψω αναλυτικα εν καιρω. Με κόστος λιγοτερο απο 1€ το λιτρο εχετε βενζινη καλυτερη απο αγωνιστικη (5€/λιτρο)
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
Braker
1o στάδιο

|
|
| Βλάσης Έγραψε: |
Οι διαφορες μυστικες συνταγες για "σπιτική και ασφαλη βενζινη" και τα υλικα που χρειαζονται θα τα γραψω αναλυτικα εν καιρω. Με κόστος λιγοτερο απο 1€ το λιτρο εχετε βενζινη καλυτερη απο αγωνιστικη (5€/λιτρο) |
Σπιτικό καύσιμο χμμμ ενδιαφέρον αλλά συνάμα επικίνδυνο
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
Βλάσης
1o στάδιο

Ένταξη: 11 Οκτ 2005

|
|
| Braker Έγραψε: | | Βλάσης Έγραψε: |
Οι διαφορες μυστικες συνταγες για "σπιτική και ασφαλη βενζινη" και τα υλικα που χρειαζονται θα τα γραψω αναλυτικα εν καιρω. Με κόστος λιγοτερο απο 1€ το λιτρο εχετε βενζινη καλυτερη απο αγωνιστικη (5€/λιτρο) |
Σπιτικό καύσιμο χμμμ ενδιαφέρον αλλά συνάμα επικίνδυνο |
ναι υπαρχουν κινδυνοι ειδικα με πχ τη χρηση και αναλογια ΜΕΘΑΝΟΛΗΣ στο μιγμα.
Η μεθανολη ειναι σχεδον το ιδιο διαβρωτικη με τη βενζινη. Αλλα ολα τα πλαστικα των συστηματων τροφοδοσιας εχουν σχεδιασθει να αντεχουν βενζινη και οχι μεθανολη. Αν περασεις καποια ποσοστα μεθανολης στο μιγμα λιωνεις τα injectors, τρομπες, σωληνωκια για πλακα.
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
Braker
1o στάδιο

|
|
| Βλάσης Έγραψε: | | Braker Έγραψε: | | Βλάσης Έγραψε: |
Σπιτικό καύσιμο χμμμ ενδιαφέρον αλλά συνάμα επικίνδυνο |
ναι υπαρχουν κινδυνοι ειδικα με πχ τη χρηση και αναλογια ΜΕΘΑΝΟΛΗΣ στο μιγμα.
Η μεθανολη ειναι σχεδον το ιδιο διαβρωτικη με τη βενζινη. Αλλα ολα τα πλαστικα των συστηματων τροφοδοσιας εχουν σχεδιασθει να αντεχουν βενζινη και οχι μεθανολη. Αν περασεις καποια ποσοστα μεθανολης στο μιγμα λιωνεις τα injectors, τρομπες, σωληνωκια για πλακα. |
Ααααα…έκτακτα…ευχαριστώ πολύ…δεν θα πάρω…
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
kyan
μαμά

Ένταξη: 31 Οκτ 2005

|
|
| Βλάσης Έγραψε: | | Η μεθανολη ειναι σχεδον το ιδιο διαβρωτικη με τη βενζινη. Αλλα ολα τα πλαστικα των συστηματων τροφοδοσιας εχουν σχεδιασθει να αντεχουν βενζινη και οχι μεθανολη. Αν περασεις καποια ποσοστα μεθανολης στο μιγμα λιωνεις τα injectors, τρομπες, σωληνωκια για πλακα. |
Επίσης η μεθανόλη είναι ιδιαίτερα πτητική και έχει αόρατη φλόγα, κάτι που την κάνει πολύ επικίνδυνη στο χειρισμό της. Έχω δει σε βίντεο άνθρωπο να περνάει κοντά από θερμικό μοντέλο (κάινε μείγμα μεθανόλης με νίτρο) και να τυλίγεται "ξαφνικά" στις φλόγες επειδή το μοντέλο είχε διαρροή μεθανόλης η οποία είχε αναφλεγεί και φυσικά δεν φαινόταν.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
|
|