| Συγγραφέας |
Μήνυμα |
ΣταύRRoΣ46
1o στάδιο

Ένταξη: 07 Φεβ 2006
Περιοχή: Aθήνα

|
|
Αύριο αλλάζω λάστιχα επιτέλους κ είναι στο πρόγραμμα κ μια ευθυγράμμιση.
Διαβάζοντας γενικά,κατάλαβα ότι η ευθυγράμμιση είναι πολύ σημαντική και μπορεί να τροποποιήσει τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου.
Η απορία μου είναι αύριο που θα μου κάνει ευθυγράμμιση ο λαστιχάς..με τι λογική θα βάλει τις νέες τιμές και τι αντίκτυπο μπορεί να έχει αυτό?
Σε όποιο αυτοκίνητο πηγαίνει ίδιες τιμές βάζει,κρίνει μόνος του ανάλογα..τι γίνεται?
Έχει νόημα να του ζητήσω κτ?
Βοήθεια γιατί είμαι σε μαύρα μεσάνυχτα
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
Tasos
μαμά

Ένταξη: 24 Ιούν 2006

|
|
| Απλα θα σου το φερει στα εργοστασιακα. Το πιο πιθανο ειναι οτι απλα θα το ελεγξει και δεν θα κατσει να το ψαξει. Εξαρταται απο το αυτοκινητο το κατα ποσο εχει νοημα να ψαξεις την ευθυγραμμιση (οχι να την ρυθμισεις, να την ψαξεις). Αλλα με τα λαστιχα γιατι να σου κανει ευθυγραμμιση? Ζυγοσταθμιση μηπως εννοεις?
|
|
|
|
    |
 |
ΣταύRRoΣ46
1o στάδιο

|
|
Βασικά θα κάνει κ ζυγοστάθμιση..αλλά επειδή τα λάστιχά μου στο κέντρο έχουν ελάχιστη φθορά ενώ τα εξωτερικά πλαινά είναι διαλειμμένα μου είπε πως θα μου κάνει κ ευθυγράμμιση γιατί χρειάζεται.
Τις εργοστασιακές τιμές που θα τις ξέρει?
Κ κάτι ακόμα..τα λάστιχα μου(τα μπροστά)φθείρονται πολύ στο εξωτερικο πλαινό.
Ειδικά το αριστερό έχει μεγάλη φθορά εκεί,το δεξί λάστιχο λιγότερο.
Είχα την εντύπωση,πως επειδή στο δρόμο όπου κινείται το αυτοκίνητο(μόνο 2φορές έχει μπει στην πίστα)πιέζω το αυτοκίνητο πολύ μόνο στις δεξιές στροφές(όπου μπορώ να ανοιχτώ στο αντίθετο ρεύμα στην είσοδο καθώς έχω ορατότητα,κ μετά στην κορυφή της στροφής μέχρι κ την έξοδο είμαι στο ρεύμα μου)είναι λογικό να πιέζεται πολύ το εμπρός αριστερό λάστιχο κ να φθείρεται στο πλάι.
Ενώ επειδή στις αριστερές δν υπάρχει ορατότητα,στρίβω πολύ πιο αργά μένοντας στο ρεύμα μου καθ'όλη τη διάρκεια της στροφής,κ έτσι το μπροστινό δεξί λάστιχο πιέζεται λιγότερο,άρα κ φθείρεται λιγότερο.
Έχει βάση αυτό ή όντως κτ πάει στραβά κ χρειάζεται ευθυγράμμιση?
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
_-MaNo$-_
3ο στάδιο

Ένταξη: 30 Σεπ 2005
Περιοχή: Aθηνα Χαλανδρι

|
|
Σταυρο αυτος που θα σου κανει την ευθυγραμμιση εχει τις εργοστασιακες τιμεσ στον υπολογιστη του οπωτε δεν χρειαζεται να ανυσηχεις!Για τα περισσοτερα αυτοκινητα τις εχει ποσο μαλλον γιαυτα που κυκλοφορουν παρα πολυ δλδ τα μικρα οσο για την φθορα που λες στο αριστερο λαστιχο πολυ καλα το παρατηρησες και αυτος που ανεφερεσ ειναι ο λογος, η πιστα των Μεγαρων ειναι δεξιοστροφη οπωτε και το αριστερο σου λαστιχο θα φθειρεται περισσοτερο απο το δεξι εστω και μονο δυο φορες που το εχεις βαλει στην πιστα!!!!!  
|
|
|
|
|
|
 |
      |
 |
ΣταύRRoΣ46
1o στάδιο

|
|
Aνακουφήστικα
Ευχαριστώ!
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
iero
μαμά

Ένταξη: 26 Οκτ 2005
Περιοχή: ΜΕΓΑΡΑ

|
|
| ΣταύRRoΣ46 Έγραψε: | Aνακουφήστικα
Ευχαριστώ! |
μην ανακουφιζεσαι τοσο ευκολα. .ο λογος ειναι οτι μπορει να ισχυσει αυτο με την πιστα αλλα υπο συγκεκριμενες προυποθεσεις. Δηλ μεγαλη ιπποδυναμη σε ενα τρελα στημενο αυτοκινητο, μετα απο 40 με 50 γυρους και θα δεις ανομοιομορφη φθορα στα λαστιχα. Σε συμβατικο αυτοκινητο με κανονικη χρηση(εστω και δυο φορες πιστα) περισσοτερο σε λαθος ευθυγραμμιση μου φερνει. Οποτε μην σου κανει εντυπωση αν εχεις διαφορετικο καμπερ σε καθε τροχο. Ετσι για την περιεργεια....περιμενουμε νεα
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
opterios
3ο στάδιο

Ένταξη: 18 Απρ 2006
Περιοχή: Αθήνα

|
|
| iero Έγραψε: | μην ανακουφιζεσαι τοσο ευκολα. .ο λογος ειναι οτι μπορει να ισχυσει αυτο με την πιστα αλλα υπο συγκεκριμενες προυποθεσεις. Δηλ μεγαλη ιπποδυναμη σε ενα τρελα στημενο αυτοκινητο, μετα απο 40 με 50 γυρους και θα δεις ανομοιομορφη φθορα στα λαστιχα. Σε συμβατικο αυτοκινητο με κανονικη χρηση(εστω και δυο φορες πιστα) περισσοτερο σε λαθος ευθυγραμμιση μου φερνει. Οποτε μην σου κανει εντυπωση αν εχεις διαφορετικο καμπερ σε καθε τροχο. |
Διαφωνώ. Στα Μέγαρα το μπροστινό αριστερό τρώει μεγάλο ζόρι πάνω στη στροφή. Τι σημασία έχει αν έχεις άλογα ή όχι; Σημασία έχει πόσο πιέζεις το λάστιχο
Το αν οφείλεται στην ευθυγράμμιση η φθορά θα μας το έλεγε το είδος της φθοράς.
Και κάτι ακόμα: πώς θα αλλαχτεί το κάμπερ στο Sport Ka; Απ' όσο ξέρω (ίσως λανθασμένα, διορθώστε με αν κάνω λάθος) στα γόνατα το μόνο που μπορείς να αλλάξεις είναι το toe.
|
|
|
|

|
|
 |
      |
 |
Panic_
μαμά

Ένταξη: 25 Απρ 2006

|
|
Και οπως ελεγε και ο μεεεγας συνθετης στιχουργος και τραγουδιστης...Μα...πανω απο ολα συνθετης και ανθρωπιστης ο μεσημερης η καλημερης δεν θυμαμαι...
"Στην ασφαλτο ερωτευτικα τα γκαζια και η ασπρη η γραμμη παει στραβα, τα λαστιχα ουρλιαζουν στα σκοταδια τα γρενα μου πλαγιαζουν στη γωνια"...η καπως ετσι
Συμπερασμα...Το στριβειν απαιτει λαστιχα ευθυγραμιση μα πανω απο ολα λευτα!!!!!
|
|
|
|
_________________ Σκληρος αντιπαλος οι ελιες....
5 DOWN
3 STILL GOING
TOO MANY TO KILL
Παντα θα υπαρχει καποιος πιο γρηγορος...αλλα αυτο δεν ειναι λογος να μην προσπαθεις...
|
|
 |
    |
 |
ΣταύRRoΣ46
1o στάδιο

|
|
Δυστυχώς δε μπορώ να δώσω νέα γιατί δν κατάλαβα κ τίποτα απ'όσα έγιναν τα 5 λεπτά που ''ευθυγράμμιζε''..τιμές κλπ δεν μου είπε κ ούτε έχω τις γνώσεις γι να του έκανα τις κατάλληλες ερωτήσεις
Το Ka έχει Mcpherson μπροστά κ ημιάκαμπτο πίσω..άρα δν νομίζω να μπορείς να αλλάξεις καμπερ(εκτός αν βάλεις φλάτζες στις βίδες που στερεώνουν το γόνατο στο θόλο)
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
Βλάσης
1o στάδιο

Ένταξη: 11 Οκτ 2005

|
|
Στην ευθυγραμμιση ζητα οσο ποιο πολυ αρνητικο καμπερ μπορει να σου δωσει. Κατι ο τσογος απο τις βιδες επανω, λιγο απο το κατω ψαλιδι, βαλε και 5mm αποστατες σε καθε τροχο και κουτσα-κουτσα και αν εισαι και λιγο χαμηλομενος τοτε μπορει να βγαλεις και 1,5 αρνητικο εμπρος.
1,5 αρνητικο εμπρος δεν τρωει τα ελαστικα ιδιαιτερα (Ελληνικοι δρομοι καινε το λαστιχο πριν φαγωθει το πελμα) αλλα δινουν διαφορά στο κρατημα του εμπρος αξονα.
Συγκλιση οσο ποιο κοντα στο μηδεν επιτρεπει ο κατασκευαστης σου. Μην υπερβεις τα ανωτατα ορια του κατασκευαστη.
Αυτα για για χρηση δρομου ειναι μια χαρα.
Για σοβαρο στησιμο, τωρα ειναι μεγαλη υποθεση και αυτα δεν εχουν περιγραφει μεχρι σημερα και ποτε δεν θα περιγραφουν γιατι δεν μπορουν να αναλυθουν σε ενα φορουμ.
Παντως οσοι εχετε ανομοιομορφη φθορα στα ελαστικα, ειναι καθαρα θεμα οδηγησης, οσο παραξενο και εαν ακουγεται. Οταν ομως το αμαξι στηθει σωστα και οδηγηθει σωστα τοτε οι φθορες στα ελαστικα μειωνονται ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ και οι θερμοκρασιες και φθορες ειναι ομοιομορφες και στους 4 τροχους.
Για να φτασεις σε αυτο το σημειο ομως θελει να ακολουθησεις μια σειρα επεμβασεων στο αυτοκινητο και να υιοθετησεις συγκεκριμενες τεχνικες οδηγησης.
Για απλο ερασιτεχνικο επιπεδο καποιες συμβουλες (οι οποιες ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΩΝΤΑΙ για σοβαρη αντιμετωπιση του θεματος)
Μειωσε τη ταχυτητα εισοδου στις στροφες
Ανοιξε οσο το δυνατον τις γραμμες σου
Μην ξεχνας να Ξεδιπλωνεις το τιμονι μετα το απεξ
ΜΕ στριτ ελαστικα βγες μετα απο 7 γυρους για να κρυωσουν
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
ΣταύRRoΣ46
1o στάδιο

|
|
Ναι αλλά που ασχολούνται τόσο με την ευθυγράμμιση για να κάτσουν να σου τα ρυθμίσουν όλα αυτά?
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
Gozilla
2ο στάδιο

Ένταξη: 08 Οκτ 2005

|
|
| Εκεί που γνωρίζουν το αντικείμενο και είναι σοβαροί επαγγελματίες...
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
bril
2ο στάδιο

Ένταξη: 20 Νοέ 2005
Περιοχή: ΚΥΨΕΛΗ

|
|
Μπορεις να ζητησεις να σου εκτυπωσει σε χαρτι τις τιμες των γωνιων, πριν και μετα την ευθυγραμμιση.
Με καμπεροβιδες μπορεις να παιξεις με λιγο ακομα περισσοτερο καμπερ.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
Βλάσης
1o στάδιο

Ένταξη: 11 Οκτ 2005

|
|
Κυττα αν εισαι "μερακλής" με 300 ευροπουλα βαζει ενα uniball top mount με απλη και γρηγορη ρυθμση γονατου.
Δεν επιτρεπεται στη Ν κατηγορια (μονο στην Α) αλλα ειναι μονοδρομος για αυτοκινητα με μακφερσον γονατο μπροστα και μη ρυθμιζομενη γεωμετρια.
Αν μας μιλουσαν οι εμπρος τροχοι θα μας επρηζαν να τους δωσουμε αρνητικο καμπερ. Και οχι μονον για το θεμα της απολυτης επαφης πελματος - οδοστρωματος. Το καμπερ συμβαλλει σε τη βελτιωση πολλων χαρακτηριστικων της αναρτησης.
Για αυτο ειναι βασικο να φτανουμε τουλαχιστον το -1 για εντελως μαμισια και το -1,5 για τους στριτ-τρακ τυπους. Για πιστα το πανυγηρι ξεκινα απο τα -3 εμπρος.
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
ΣταύRRoΣ46
1o στάδιο

|
|
Αυτή είναι μια αναστρέψιμη μετατροπή όμως?
Φοβάμαι πως αν κάνω κτ τέτοιο η εγγύηση θα πάψει να ισχύει,κ επείδη μέχρι τώρα με έχει γλυτώσει από πολλά έξοδα δε θα'θελα κτ τέτοιο
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
_-MaNo$-_
3ο στάδιο

Περιοχή: Aθηνα Χαλανδρι

|
|
| Ποιά η γνώμη σας για τον Πουπάκη???
|
|
|
|
|
|
 |
      |
 |
juha kankoulen
μαμά

Ένταξη: 22 Ιούλ 2006

|
|
| ΣταύRRoΣ46 Έγραψε: | Αυτή είναι μια αναστρέψιμη μετατροπή όμως?
Φοβάμαι πως αν κάνω κτ τέτοιο η εγγύηση θα πάψει να ισχύει,κ επείδη μέχρι τώρα με έχει γλυτώσει από πολλά έξοδα δε θα'θελα κτ τέτοιο |
Φυσικά και δεν ακυρώνεται η εγγύηση με κάτι τέτοιο........δεν είναι ότι αλλάζεις κάποιο εξάρτημα απλά αλλάζεις τις ''γωνίες'' των τροχών προς το αμάξωμα.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
ΣταύRRoΣ46
1o στάδιο

|
|
| Σίγουρα δν έχεις άδικο,απλά είναι λίγο πιο ''προχωρημένο'' να βάλεις uniball top mount κ γιαυτό η ανυσηχία μου.Δεν πρόκειται πάντως να κάνω κτ τέτοιο στο άμεσο μέλλον οπότε δν υπάρχει κ πρόβλημα
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
Jimmy_Caesar
Administrator