| Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Panic_
μαμά

Ένταξη: 25 Απρ 2006

|
|
Βρε τρενο τρενο...αλλα μην απο το πολυ τσαφ τσουφ γινει κουδουνιστρα...
(πλακα κανω)
Συμφονω με τη διαφορα που λεει οτι εχει μια απλη αναρτηση με μια leda η αλλη καλη coilover, αλλα πρεπει να φτασεις σε καποιο επιπεδο χρηματων ψηλο...
|
|
|
|
_________________ Σκληρος αντιπαλος οι ελιες....
5 DOWN
3 STILL GOING
TOO MANY TO KILL
Παντα θα υπαρχει καποιος πιο γρηγορος...αλλα αυτο δεν ειναι λογος να μην προσπαθεις...
|
|
 |
    |
 |
bril
2ο στάδιο

Ένταξη: 20 Νοέ 2005
Περιοχή: ΚΥΨΕΛΗ

|
|
| Panic_ Έγραψε: | Βρε τρενο τρενο...αλλα μην απο το πολυ τσαφ τσουφ γινει κουδουνιστρα...
(πλακα κανω)
Συμφονω με τη διαφορα που λεει οτι εχει μια απλη αναρτηση με μια leda η αλλη καλη coilover, αλλα πρεπει να φτασεις σε καποιο επιπεδο χρηματων ψηλο... |
Εκτος απο το επιπεδο χρηματων, πρεπει να εχεις και τις γνωσεις και τον χρονο να την ρυθμισεις, γιατι διαφορετικα θα σου ειναι αχρηστη, αφου δεν θα εκμεταλευεσαι ολες τις δυνατοτητες της.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
Jimmy_Caesar
Administrator

Ένταξη: 30 Σεπ 2005
Περιοχή: Πειραιάς

|
|
| Eπίσης, εκτός της αρκετά καλύτερης απόδοσης που πιστεύω ότι έχουν οι "ακριβές" λύσεις, έχουν και πολύ μεγαλύτερη αντοχή στις καταπονήσεις.
|
|
|
|
_________________ Fun Is Not A Straight Line
|
|
 |
     |
 |
bril
2ο στάδιο

|
|
Ναι! Ειμαστε και εδω off topic!
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
Jimmy_Caesar
Administrator

Ένταξη: 30 Σεπ 2005
Περιοχή: Πειραιάς

|
|
To καταφέραμε κι εδώ, έ?
|
|
|
|
_________________ Fun Is Not A Straight Line
|
|
 |
     |
 |
Βλάσης
1o στάδιο

Ένταξη: 11 Οκτ 2005

|
|
Η μεγαλη διαφορα αποδοσης των "λαικων" κιτ σε σχεση με ακριβες αναρτησεις ειναι στα ελατηρια.
Βασικα τα ελατηρια των "κιτ" που πωλουνται στην αγορα ειναι προοδευτικα και αρκετα μαλακα για καθαροαιμη χρηση πιστας.
Αντιθετα με τα coilovers εχεις ευκολη επιλογη γραμμικων ελατηριων με σκληροτητες που κανουν για πιστα.
Αν ξερεις ακριβως τι ελατηρια ΠΡΕΠΕΙ να φορεσεις τοτε ναι οι διαφορες μεταξυ ακριβης αναρτησης και φαρδιων ελατηριων (αμορτισερ κλπ) ειναι -σχετικα- μικρες. Βεβαια και ενα δεκατο του λεπτου ειναι μικρος χρονος αλλα μπορει να κρινει 1-2-3 στο ποντιουμ.
Τα δικα μου HR δεν ειναι coilovers (ειναι τα φαρδια) αλλα τα ειχα παραγγειλει απευθειας στην HR με δικες μου προδιαγραφες υψους-σκληροτητας και τα εφτιαξαν και μου τα εστειλαν.
Σορρυ για το οφ τοπικ
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
Panic_
μαμά

Ένταξη: 25 Απρ 2006

|
|
| Βλαση αγορι μου (σορυ και για την οικειοτητα)....τα σεβη μου... σου βγαζω πραγματικα το καπελο.
|
|
|
|
_________________ Σκληρος αντιπαλος οι ελιες....
5 DOWN
3 STILL GOING
TOO MANY TO KILL
Παντα θα υπαρχει καποιος πιο γρηγορος...αλλα αυτο δεν ειναι λογος να μην προσπαθεις...
|
|
 |
    |
 |
kyan
μαμά

Ένταξη: 31 Οκτ 2005

|
|
| speedloader Έγραψε: | Η διαφορά ανάρτησης μεταξύ ενός καλού coilover και μιας ανάρτησης τύπου ΚΟΝΙ, bilstein κ.λ.π δεν είναι 5 %.
Στην ανάρτηση, όπως και στα περισσότερα πράγματα στη ζωή ισχύει ο κανόνας: Οτι πληρώνεις παίρνεις.
Εγώ έχω Bilstein αμορτισερ με HR ελατήρια και κάποια στιγμή έτυχε να βάλω μια leda στην Α146 μου.
Η ανάρτηση ακόμα και με μη ευθυγραμμισμένο το αμάξι (λόγω του ότι δεν ανέβαινε στη ράμπα της ευθυγράμμισης) είχε τεράστια διαφορά με τον προηγούμενο συνδιασμό. Είχα άλλο αμάξι. Είχα ΤΡΕΝΟ.
Οτι πληρώνεις παίρνεις. |
Το ποσοστό αφορά πραγματική ταχύτητα μέσα στη στροφή. Εσύ εισέπραξες και άλλα πράγματα, π.χ. αίσθηση, σαφήνεια τιμονιού, ζύγισμα, μειωμένες κλίσεις κτλ. γι'αυτό εντυπωσιάστηκες.
Και η Leda απ'ό,τι ξέρω δεν είναι απλά "μια καλή coilover", είναι μια custom ανάρτηση που από πολλούς θεωρείται ένα σκαλί κάτω από μια αμιγώς πισταδόρικη ανάρτηση τύπου Ohlins/Proflex. "Μια καλή coilover" είναι μια KW Variant II, μια Intrax, μια FK, δηλαδή αναρτήσεις που ρυθμίζονται μονάχα καθ'ύψος, άντε και μία ρύθμιση σκληρότητας όπως τα κίτρινα Κόνι.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
Βλάσης
1o στάδιο

Ένταξη: 11 Οκτ 2005

|
|
Απο την αλλη δεν υπαρχουν ανθρωποι που μπορουν να στησουν Ohlins η και LEDA αναρτησεις στην Ελλαδα.
Εδω ειμαστε κανε αυτο για κοψεις λιγο τις μουρες και κανε εκεινο να εχεις τιμονι. Εδω ειμαστε σημερα, οποτε γιατι καποιος να δωσεις 6 χιλιαρικακια για να παρει το απολυτο εργαλειο που δεν εχει στηθει σωστα.
Αν πουμε και για τεχνικη οδηγησης που ειμαστε στο 1950 των Ευρωπαιων γιατι να χαλαμε τα λεφτακια μας ?
για παραδειγμα για να βρεις τη σωστη πιεση ελαστικων (απο εκει ξεκινανε και τελειωνουν ολα) θελεις συγκεκριμενες διαδικασιες που ΚΑΝΕΝΑΣ δεν εφαρμοζει.
Αρα οντως με μια "οικονομικη" PSS9, ενα σετ ρυθμιζομενων αντιστρεπτικων, μερικες ευθυγραμμισουλες (αντε και ball bearing top mounts) και powerflex και τα καλα ελαστικα εισαι σε "λογικο" budget και με τελειο στησιμο πατας και leda και Ohlins.
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
bril
2ο στάδιο

|
|
 |
    |
 |
kyan
μαμά

Ένταξη: 31 Οκτ 2005

|
|
| Βλάσης Έγραψε: | Απο την αλλη δεν υπαρχουν ανθρωποι που μπορουν να στησουν Ohlins η και LEDA αναρτησεις στην Ελλαδα.
Εδω ειμαστε κανε αυτο για κοψεις λιγο τις μουρες και κανε εκεινο να εχεις τιμονι. Εδω ειμαστε σημερα, οποτε γιατι καποιος να δωσεις 6 χιλιαρικακια για να παρει το απολυτο εργαλειο που δεν εχει στηθει σωστα.
Αν πουμε και για τεχνικη οδηγησης που ειμαστε στο 1950 των Ευρωπαιων γιατι να χαλαμε τα λεφτακια μας ?
για παραδειγμα για να βρεις τη σωστη πιεση ελαστικων (απο εκει ξεκινανε και τελειωνουν ολα) θελεις συγκεκριμενες διαδικασιες που ΚΑΝΕΝΑΣ δεν εφαρμοζει.
Αρα οντως με μια "οικονομικη" PSS9, ενα σετ ρυθμιζομενων αντιστρεπτικων, μερικες ευθυγραμμισουλες (αντε και ball bearing top mounts) και powerflex και τα καλα ελαστικα εισαι σε "λογικο" budget και με τελειο στησιμο πατας και leda και Ohlins. |
Επίσης να συμπληρώσω (και διόρθωσέ με Βλάση αν κάνω λάθος) πως δεν υπάρχει το τέλειο στήσιμο για κάθε δρόμο. Για να στήσεις τέλεια μια Ohlins/Leda π.χ. για τα Μέγαρα με συγκεκριμένες εξωτερικές συνθήκες θα πρέπει να γράψεις καμμιά 50-100αριά δοκιμαστικούς γύρους να βγαίνεις, να μετράς, να ρυθμίζεις, να ξαναμπαίνεις κ.ο.κ. Και αν υποθέσουμε πως πετυχαίνεις την τέλεια ρύμιση με το που θα βγεις στο δρόμο μετά ττην πίστα θα κινδυνέψεις να σκοτωθείς από την απότομη συμπεριφορά που ενώ στην πίστα σε βοηθούσε στο δρόμο "γυρνά και σε δαγκώνει" . Οπότε τι νόημα έχουν οι πολλαπλές ρυθμίσεις αφού σε δημόσιο δρόμο τελικά χρησιμοποιείς το 70% (ψιλοαυθαίρετο νούμερο) των δυνατοτήτων που σου δίνουν; Βρες μια καλή μέση coilover που να ταιριάζει το αυτοκίνητό σου και το στυλ οδήγησής σου με το πολύ €1500 και είσαι άρχοντας. Όσο για την πίστα, κοίτα να βελτιώσεις πρώτα τα "χέρια" σου και μετά στήσε το αυτοκίνητό σου.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
|
|