Συχνές Ερωτήσεις  •  Αναζήτηση  •  Αρχική Σελίδα  •  Forum  •  Album  •  Επιλογές  •  Εγγραφή  •  Προφίλ  •  Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας  •  Σύνδεση

Επισκόπηση επόμενης Θ. Ενότητας
Επισκόπηση προηγούμενης Θ. Ενότητας

Δημοσίευση νέας  Θ. ΕνότηταςΑπάντηση στη Θ. Ενότητα Επισκόπηση προηγούμενης Θ. ΕνότηταςEmail σε έναν Φίλο.Κατάλογος μελών που έχουν επισκεφθεί αυτό το θέμαΑποθήκευσε αυτό το δημοσίευμα σαν αρχείοPrintable versionΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΕπισκόπηση επόμενης Θ. Ενότητας
Συγγραφέας Μήνυμα
Adonis
1o στάδιο
1o στάδιο

Ένταξη: 08 Οκτ 2005
Περιοχή: Ρόδος
greece.gif
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 22/5/2006, 19:23  Θέμα δημοσίευσης:  Ζυγοστάθμιση στον τροχό και στραβοί δίσκοι. Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματοςΚατώτατο σημείο της σελίδαςΕπιστροφή στην κορυφή

Μετά από ένα πέσιμο σε λακκούβα και ελαφρό στράβωμα μιας ζάντας το χειμώνα, αφού επιδιορθώθηκε η ζημιά και έγινε και η απαραίτητη ζυγοστάθμιση-ευθυγράμμιση, ένιωθα σε πορεία ένα τρέμουλο στο τιμόνι περίπου στα 120 χλμ/ώρα, ενώ στα ίδια και μόνο εκεί χλμ/ώρα έτρεμε και στο φρενάρισμα. Πηγαίνοντας στο λαστιχά μου (άνθρωπος εμπιστοσύνης) μου λέει ότι φταίει είτε οι δίσκοι που στράβωσαν (πιθανό σενάριο αφού τα ζόρισα αρκετά στις πίστες) είτε τα λάστιχα που ήταν φαγωμένα ανωμοιόμορφα (πάλι από τις πίστες) και ενδέχεται να είχα στραβώσει και σκελετούς των ελαστικών. Όντως, βλέποντας τα ελαστικά και γω έβλεπα ότι ενώ η ζάντα ήταν ίσια, αυτά πήγαιναν δεξιά-αριστερά. Μου έκανε μια ζυγοστάθμιση των τροχών πάνω στο αυτοκίνητο με ένα άλλο μηχάνημα και όντως, το πρόβλημα εξαφανίστηκε. Οπότε νόμιζα ότι φταίγαν τα λάστιχα.

Όταν άλλαξα ζάντες το πρόβλημα επανήλθε, πιο έντονο αυτή τη φορά και κάπως πιο παράξενο. Με κρύα φρένα υπάρχει ένα ελαφρύ τρέμουλο στα 115-125, ίσα που το αισθάνεσαι. Μόλις πατήσω φρένο μια - δυο φορές, το τρέμουλο απλώνεται από τα 100 μέχρι τα 140, με κορύφωση στα 120. Αυτό συμβαίνει και σε πορεία, και σε φρενάρισμα.

Εφοσον λοιπόν οι ζάντες είναι καινούριες, ολόισιες κλπ, το πρόβλημα είναι στα φρένα;
Αν όμως είναι εκεί, πως εξαφανίζεται με την ζυγοστάθμιση πάνω στο αμάξι;
Από όσο ξέρω, αν οι δίσκοι είναι στραβοί, ό,τι και να κάνεις, στο φρενάρισμα τρέμει το τιμόνι, και όχι μόνο σε κάποια χλμ/ώρα αλλά σε όλο το φάσμα.
Βέβαια θα μου πείτε "Ε αφού τη λύση τη ξέρεις, γιατί δεν το κάνεις απλά".
Αυτό που με απασχολεί είναι ότι εφόσον φταίνε οι δίσκοι μια και το αυτοκίνητο είναι στην εγγύηση, να τους το δείξω και να ζητήσω αλλαγή δίσκων, ή ακόμα και αν δεν το πετύχω να προχωρήσω εγώ σε αλλαγή με παράλληλη αναβάθμιση των φρένων.
Είναι όμως όντως αυτό ή μπορεί να φταίει κάτι άλλο πχ ακρόμπαρα, αμορτισέρ ή δεν ξέρω εγώ τι;
Για πείτε και σεις αν ξέρετε κάτι επαυτού, τι θα μπορούσε να φταίει ώστε να έχω αυτό το τρέμουλο αν όχι τα φρένα;

Παρθένος Γένος:Αρσενικό Φίδι ΕνεργόςΠροσωπική Γκαλερί από AdonisΕπισκόπηση του προφίλ των χρηστώνΑποστολή προσωπικού μηνύματοςΑποστολή email
bril
2ο στάδιο
2ο στάδιο

Ένταξη: 20 Νοέ 2005
Περιοχή: ΚΥΨΕΛΗ
greece.gif
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 22/5/2006, 23:20  Θέμα δημοσίευσης:  (Δεν υπάρχει θέμα) Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματοςΚατώτατο σημείο της σελίδαςΕπιστροφή στην κορυφή

Αλλαξε δισκοφρενα που ειναι το πιο πιθανο και μετα βλεπεις.

Υδροχόος Γένος:Αρσενικό Σκυλί ΕνεργόςΠροσωπική Γκαλερί από brilΕπισκόπηση του προφίλ των χρηστώνΑποστολή προσωπικού μηνύματος
Jimmy_Caesar
Administrator
Administrator

Ένταξη: 30 Σεπ 2005
Περιοχή: Πειραιάς
greece.gif
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 23/5/2006, 07:34  Θέμα δημοσίευσης:  (Δεν υπάρχει θέμα) Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματοςΚατώτατο σημείο της σελίδαςΕπιστροφή στην κορυφή

Από τη στιγμή που το τρέμουλο το έχεις και χωρίς να πατάς φρένο, για να φταίνε οι δίσκοι θα πρέπει να είναι όχι απλά στραβωμένοι, αλλά τσαλακωμένοι!
Εγώ ποντάρω σε ημιαξόνιο...

Σκορπιός Γένος:Αρσενικό Αίγα ΕνεργόςΠροσωπική Γκαλερί από Jimmy_CaesarΕπισκόπηση του προφίλ των χρηστώνΑποστολή προσωπικού μηνύματοςΕπίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
C
μαμά
μαμά

Ένταξη: 10 Οκτ 2005
Περιοχή: Αγιος Στέφανος
greece.gif
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 23/5/2006, 08:43  Θέμα δημοσίευσης:  (Δεν υπάρχει θέμα) Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματοςΚατώτατο σημείο της σελίδαςΕπιστροφή στην κορυφή

Εγώ πρώτα θα ξαναζάνταρα τα ελαστικά (εκ πείρας) και μετά θα έμπαινα σε έξοδα. Επίσης στο δικό μου με τα χειμερινά γινόταν της τρελλής και μόλις έβαλα τα καλοκαιρινά σταμάτησαν όλα ...

C/

Υδροχόος Γένος:Αρσενικό Πίθηκος ΕνεργόςΠροσωπική Γκαλερί από CΕπισκόπηση του προφίλ των χρηστώνΑποστολή προσωπικού μηνύματος
Jason
μαμά
μαμά

Ένταξη: 13 Δεκ 2005
Περιοχή: Death Star
seychelles.gif
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 23/5/2006, 11:58  Θέμα δημοσίευσης:  (Δεν υπάρχει θέμα) Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματοςΚατώτατο σημείο της σελίδαςΕπιστροφή στην κορυφή

Μηπως τα λαστηχα ειναι πολυ φρεσκα?
Κανε μια ζυγοσταθμιση τωρα που πατησαν
και αν δεν φυγει το τρεμουλο ξεκινας για νεα ψαξιματα Wink

Σκορπιός Γένος:Αρσενικό Χοίρος ΕνεργόςΠροσωπική Γκαλερί από JasonΕπισκόπηση του προφίλ των χρηστώνΑποστολή προσωπικού μηνύματοςΕπίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Panic_
μαμά
μαμά

Ένταξη: 25 Απρ 2006

blank.gif
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 23/5/2006, 13:41  Θέμα δημοσίευσης:  (Δεν υπάρχει θέμα) Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματοςΚατώτατο σημείο της σελίδαςΕπιστροφή στην κορυφή

Και ψηφιζω ημιαξονιο... αλλα πρωτα κανε ενα τορνιρισμα στα φρενα (20 ευρο εχει) ετσι απλα να σιγουρευτεις οτι δεν ειναι αυτα
Για στραβο πελμα δεν αποκλειετε...αλλα σιμβενει μονο σε λαστιχα 3+ετιας και κακης παραγογης...(σε κατι silverstone 205/40/17 που ειχα το παθαν τα 2 απο τα 4 λογο λακουβων και μαλλον χαλια κατασκευη)

5 DOWN
3 STILL GOING
TOO MANY TO KILL

Παντα θα υπαρχει καποιος πιο γρηγορος...αλλα αυτο δεν ειναι λογος να μην προσπαθεις...

Ταύρος Γένος:Αρσενικό Πίθηκος ΕνεργόςΠροσωπική Γκαλερί από Panic_Επισκόπηση του προφίλ των χρηστώνΑποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:      
Δημοσίευση νέας  Θ. ΕνότηταςΑπάντηση στη Θ. Ενότητα Επισκόπηση προηγούμενης Θ. ΕνότηταςEmail σε έναν Φίλο.Κατάλογος μελών που έχουν επισκεφθεί αυτό το θέμαΑποθήκευσε αυτό το δημοσίευμα σαν αρχείοPrintable versionΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΕπισκόπηση επόμενης Θ. Ενότητας

Επισκόπηση επόμενης Θ. Ενότητας
Επισκόπηση προηγούμενης Θ. Ενότητας
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ΄αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ. Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ΄αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ΄αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ. Συζήτησης
Εσείς δεν μπορείτε να προσθέσετε Συνημμένα αρχεία σ΄ αυτή τη Δ.Συζήτηση
Εσείς δεν μπορείτε να κάνετε μεταφόρτωση αρχείων σ΄ αυτή τη Δ.Συζήτηση

Ασφάλεια Πινάκων

26333 Επιθέσεις που εμποδίζονται