| Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Braker
1o στάδιο

Ένταξη: 09 Οκτ 2005
Περιοχή: Αθήνα

|
|
Έχουμε 3 ζευγάρια εκκεντροφόρους (εισαγωγής και εξαγωγής).
Στο ένα ζευγάρι και οι 2 είναι 282 μοιρών στο άλλο 272 μοιρών και στο τρίτο ο εισαγωγής είναι 282 μοιρών και ο εξαγωγής 272 μοιρών. Επίσης και στα 3 ζευγάρια το άνοιγμα των βαλβίδων είναι 10.2mm
Οι τιμή των ασύμμετρων είναι 40 euro ακριβότεροι. Ποία η διαφορά τους ως προς την απόδοση και την κατανάλωση ;
|
|
|
|
_________________ Speed Yellow Killer Bee
|
|
 |
     |
 |
RSM
μαμά

Ένταξη: 10 Οκτ 2005
Περιοχή: AROUND THE CORNER UP THE ROAD...

|
|
Φιλε μου οι ασύμμετροι έχουν καλύτερο ρελαντί! και λιγότερο overlap, άρα καλύτεροι για καθημερινή οδήγηση......κατανάλωση πιστεύω τα ίδια πράματα!
εγώ θα πήγαινα για αυτούς!
η γνώμη μου είναι αυτή!
RSM
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
antonio
μαμά

Ένταξη: 08 Οκτ 2005
Περιοχή: Πειραιάς

|
|
| RSM Έγραψε: | Φιλε μου οι ασύμμετροι έχουν καλύτερο ρελαντί! και λιγότερο overlap, άρα καλύτεροι για καθημερινή οδήγηση......κατανάλωση πιστεύω τα ίδια πράματα!
εγώ θα πήγαινα για αυτούς!
η γνώμη μου είναι αυτή!
RSM |
Aγαπητέ φίλε νομίζω ότι κάνεις λάθος.
Οι ασυμμέτροι, δηλαδη όταν ο εισαγωγής έχει περισσότερες μοίρες από τον εξαγωγής, εμφανίζουν έντονο πρόβλημα στο ρελαντί, καθώς οι βαλβίδες εισαγωγής μένουν περισσότερο χρόνο ανοιχτές, οπότε αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο στις χαμηλές στροφές.
Έπισης στην περίπτωση αυτή πρέπει να επιλεγουν και σκληρότερα ελατήρια βαλβιδων, γιατι στο υψηλότερο φασμα στροφών τα "μαλακά" ελατήρια θα καθυστερούν να επαναφέρουν τις βαλβίδες, οπότε το αυτοκίνητο θα κάνει κομπιάσματα και αδείασματα, και βέβαια θα υπάρχει και κίνδυνος θραύσης των ελατηρίων.
Επίσης θα υπάρχει και μεγάλο αντίκτυπο στην κατανάλωση.
Αν όμως γίνουν οι σωστές ρυθμίσεις και "ανεχτούμε" και το λίγο άστατο ρελαντί τότε οι ασύμμετροι εκκεντροφόροι αποδίδουν πολύ καλύτερα απο τους συμμετρικούς, σε μικρότερο όμως φάσμα στροφών.
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
Βλάσης
1o στάδιο

Ένταξη: 11 Οκτ 2005

|
|
και οι τρεις εκκεντροφοροι παντως ειναι ΟΚ για δρομο.
Αν δεν εχεις ελαφρωμενο βολαν δεν θα αλλαξεις καθολου το τροπο οδηγησης σου.
Γιατι το βαρυ βολαν θα ψιλοδιορθωσει οποια πιθανα προβλημα μπορει να εχεις σε κρυο ξεκινημα με το 282 εκκεντροφορι.
Η καταναλωση εχει να κανει περισσοτερο με το overlap των εκκεντροφορων. Εκει μπορει να καψεις ακομη και το καταλυτη σου αν εχεις αρκετο overlap και πλουσιο μιγμα (περιπτωση 282)
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
Braker
1o στάδιο

|
|
Έχουμε 2 ίδιους εργοστασιακούς ατμοσφαιρικούς κινητήρες 2000cc DOHC. Τον (Α) και τον (Β).
Η διαφορές που έχει ο Β από τον Α είναι ότι η εξάτμιση του είναι λίγο μεγαλύτερη σε διάμετρο έχει ποιο ελεύθερο φίλτρο μέσα στο φιλτροκούτι και ο εκκεντροφόρος εισαγωγής είναι 233 μοιρών αντί 221 μοιρών που είναι του Α.
Ο Α αποδίδει 137 hp, 18.1 kg και 0-100 σε 8.6 sec
Ο Β αποδίδει 154 hp,19 kg και 0-100 σε 8.1 sec
Δικαιολογoύνται οι επιδόσεις του Β από τον Α με βάση τις βελτιώσεις που έχει υποστεί ;
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
_-MaNo$-_
3ο στάδιο

Ένταξη: 30 Σεπ 2005
Περιοχή: Aθηνα Χαλανδρι

|
|
Πιστεύω πως δεν δικαιολογούνται οι επιδόσεις με μόνο αυτα τα 3 πράγματα πάνω στο μοτέρ.Συγκεκριμένα: η διαφορά μοιρών του εργοστασιακού εκκ με τον "πειραγμένο" ειναι πολύ μικρή για να δώσει σε συνδυασμό με την εξάτμιση και το φίλτρο 17 άλογα και μάλιστα χωρίς επαναπρογραμματιμό του εγγεφάλου η χρήση κάποιου άγραφου η έστω παράλληλου.Οπώτε καταλλήγω στα εξής συμπεράσματα:
α: ο κάτοχος του αυτοκινήτου εχει κάνει και κάποια άλλα πράγματα που δεν εχει αναφέρει
β: το μοτέρ απο το εργοστάσιο βγήκε λίγο πιο δυνατό απο το Α πράγμα διόλου απίθανο μιας και όλοι ξέρουμε για τα καλούπια και τις πρώτες παρτίδες των διαφόρων μερών του κινητήρα όπως εκκεντροφόροι, καπάκι, κορμός κτλ
γ: ο Α κινητήρας να μήν δουλεύει σωστά και να μην βγάζει τα εργοστασιακά άλογα που πρέπει να βγάζει.
Για πές μας όμως Χάρη πόσα km έχει ο Α και πόσα ο Β?Γιατι άν μιλάμε για διαφορά 100000km τότε μπορεί να δικαιολογούνται όλα!!
Προσωπικά εγώ πιστεύω στο Α σε συνδυασμό με το Β αλλα πρέπει να λάβουμε υπόψην και κάποιες άλλες παραμέτρους όπως τα km που είπα πιο πάνω, το που βγάζει την δύναμη και την ροπή το Α και που το Β αν το Β σε σχέση με το Α έχουν τα ίδια μπουζί, μπουζοκαλώδια, λάδια, ρυθμιζόμενα γρανάζια εκκ?, ελαφρομένο βολάν? και κάποια άλλα μικροπράγματα που όλα μαζί θα δώσουν το χεράκι τους σε μικρή αύξηση ιπποδύναμης.
(και ναι τα λάδια βοηθάνε αρκετά σε απόδοση πιστέψτε με)
Αυτά
|
|
|
|
|
|
 |
      |
 |
Braker
1o στάδιο

|
|
Το Coupe μου κυκλοφορούσε με 3 διαφορετικά μοτέρ 1.6, 1.8 και 2.0 το 2.0 είναι το Α που αναφέρω στο παράδειγμα μου. Το Β μοτέρ είναι πάλι το 2.0 που βγήκε σε περιορισμένη έκδοση 1500 κομμάτια και είχε τις τροποποιήσεις που ανέφερα οι οποίες είχαν γίνει από την από την ίδια την Hyundai.
Και απλά και εγώ απορώ πως γίνεται η ίδια η εταιρία να δίνει +17 hp με αυτές τις μικροβελτιώσεις. Εκτός και αν υπάρχει και καμιά άλλη μικροβελτίωση και δεν την γνωρίζω. Πάντως πρόγραμμα λογικά πρέπει να έχει άλλο η έκδοση που φοράει το Β μοτέρ.
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
platon
Administrator

Ένταξη: 29 Σεπ 2005

|
|
Σίγουρα το limited, έχει και διαφορετικό πρόγραμμα.
Οι μετρήσεις αυτές είναι εργοστασιακές ή πραγματικές ??
|
|
|
|
|
|
 |
        |
 |
Braker
1o στάδιο

|
|
| platon Έγραψε: | Σίγουρα το limited, έχει και διαφορετικό πρόγραμμα.
Οι μετρήσεις αυτές είναι εργοστασιακές ή πραγματικές ?? |
Εργοστασιακές αλλά το μαμά (limited) ενός φίλου στον Βόλο εβγαλε:
138,1 HP @ 5207 RPM (τροχό)
19,7 Kg @ 4384 RPM
0-100 @ 8,331 sec
Οι μετρήσεις έγιναν με το G-Tech Pro RR.
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
_-MaNo$-_
3ο στάδιο

Ένταξη: 30 Σεπ 2005
Περιοχή: Aθηνα Χαλανδρι

|
|
Το G-Tech Pro της TESLA το εχω και εγω και ειναι ωραίο οργανάκι και εύχρηστο αλλα αν δεν έχεις απόλυτη ευθεία και μεγάλη χυρίς να σε κόψει κανένας(drag strip δλδ πχ ελληνικό), ίσιο οδόστρωμα, και πολύ καλές αλλαγές δλδ στις ιδανικές στροφές τότε δεν παίρνεις σωστό αποτέλεσμα, είναι κοντά μεν στην πραγματικότητα αλλά όχι σε ποσοστό που να μπορείς να βασιστείς οτι αυτή είναι η απόδοση του μοτέρ.
Καλό θα ήταν να το μετρήσει σε δυναμόμετρο να δούμε τι θα βγάλει.
Πάντως τώρα που είπες οτι ειναι βελτιωμένο απο το εργοστάσιο ξεκαθαρίζει κάπως το πράγμα διότι σίγουρα θα έχει άλλη χαρτογράφηση στον εγγέφαλο(αν όχι διαφορετικό) και ίσως και κάποια άλλα μικροπράγματα που απλά δεν αναφέρει για ευνόητους λόγους!(πχ πολλαπλασιαστή/ες εχει ίδιους με το απλό?)
|
|
|
|
|
|
 |
      |
 |
Braker
1o στάδιο

|
|
| _-MaNo$-_ Έγραψε: | Το G-Tech Pro της TESLA το εχω και εγω και ειναι ωραίο οργανάκι και εύχρηστο αλλα αν δεν έχεις απόλυτη ευθεία και μεγάλη χυρίς να σε κόψει κανένας(drag strip δλδ πχ ελληνικό), ίσιο οδόστρωμα, και πολύ καλές αλλαγές δλδ στις ιδανικές στροφές τότε δεν παίρνεις σωστό αποτέλεσμα, είναι κοντά μεν στην πραγματικότητα αλλά όχι σε ποσοστό που να μπορείς να βασιστείς οτι αυτή είναι η απόδοση του μοτέρ.
Καλό θα ήταν να το μετρήσει σε δυναμόμετρο να δούμε τι θα βγάλει.
Πάντως τώρα που είπες οτι ειναι βελτιωμένο απο το εργοστάσιο ξεκαθαρίζει κάπως το πράγμα διότι σίγουρα θα έχει άλλη χαρτογράφηση στον εγγέφαλο(αν όχι διαφορετικό) και ίσως και κάποια άλλα μικροπράγματα που απλά δεν αναφέρει για ευνόητους λόγους!(πχ πολλαπλασιαστή/ες εχει ίδιους με το απλό?) |
Η ευθεία είναι αλήθεια ότι δεν ήταν και τόσο μεγάλη (200m) ήταν. Τώρα σχετικά με τις χαρτογραφήσεις κτλ πρέπει να είναι όπως τα λες Μάνο γιατί μόνο έτσι δικαιολογείται η διαφορά.
Σχετικά τώρα με το G-Tech
Η αλήθεια είναι ότι στην Ιπποδύναμη όντως έχει διαφορές (αν και όσα αυτοκίνητα έχω μετρήσει και με G-Tech και στο δυναμόμετρο το G-Tech έβγαζε συνήθως 8-12 άλογα κάτω από αυτά που έβγαζε το δυναμόμετρο αλλά στους χρόνους πιστεύω ότι είναι ακριβέστατο.
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
|
|