Συχνές Ερωτήσεις  •  Αναζήτηση  •  Αρχική Σελίδα  •  Forum  •  Album  •  Επιλογές  •  Εγγραφή  •  Προφίλ  •  Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας  •  Σύνδεση
 
 
Επισκόπηση επόμενης Θ. Ενότητας
Επισκόπηση προηγούμενης Θ. Ενότητας

Δημοσίευση νέας  Θ. ΕνότηταςΑπάντηση στη Θ. Ενότητα Επισκόπηση προηγούμενης Θ. ΕνότηταςEmail σε έναν Φίλο.Κατάλογος μελών που έχουν επισκεφθεί αυτό το θέμαΑποθήκευσε αυτό το δημοσίευμα σαν αρχείοPrintable versionΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΕπισκόπηση επόμενης Θ. Ενότητας
Συγγραφέας Μήνυμα
MAXRISTOS
3ο στάδιο
3ο στάδιο


Ηλικία: 45
Ένταξη: 23 Φεβ 2008
Δημοσιεύσεις: 524
Περιοχή: Ν.Σμύρνη
greece.gif
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 15/11/2008, 10:27  Θέμα δημοσίευσης: Note Force India-Mercedes Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματοςΚατώτατο σημείο της σελίδαςΕπιστροφή στην κορυφή

H ομάδα της Force India θα χρησιμοποιεί από την επόμενη σεζόν κινητήρες (και όχι μόνο) Mercedes, λήγοντας πρόωρα τη συνεργασία της με τη Ferrari.

To συμβόλαιο της ινδικής ομάδας με την Ferrari για την παροχή κινητήρων έληγε στο τέλος της σεζόν του 2009, ωστόσο ο ιδιοκτήτης της Force India, Vijay Mallya, ήθελε να εξασφαλίσει πλήρες μηχανικό σύνολο για το μονοθέσιο του 2009, κάτι που η ιταλική εταιρία δεν ήταν διατεθειμένη να διαθέσει. Συνεπώς, το συμβόλαιό τους έληξε ένα χρόνο πρόωρα, χωρίς να διευκρινιστεί αν ο Iνδός εκατομμυριούχος αναγκάστηκε να αποζημιώσει τη Ferrari, όπως είχε δηλώσει ότι είναι πρόθυμος να κάνει.

Η Force India υπέγραψε πενταετή συμφωνία με την McLaren-Mercedes, η οποία πέραν της παροχής των γερμανικών V8, συμπεριλαμβάνει και την προμήθεια κιβωτίου, συστήματος ανάκτησης κινητικής ενέργειας (KERS), υδραυλικών συστημάτων. Επίσης, η ινδική ομάδα θα έχει πρόσβαση στο δίκτυο προμηθευτών εξαρτημάτων της McLaren, η οποία θα παράσχει επίσης, μέσω της θυγατρικής της τεχνικής εταιρίας McLaren Applied Technology, καθοδήγηση, προτάσεις και συμβουλές όσον αφορά τον τρόπο διαχείρισης μιας αγωνιστικής ομάδας και τις μεθόδους που χρειάζονται για να τη βελτιώσουν. Επίσης, η Force India θα χρησιμοποιεί το αεροδυναμικό κέντρο του Brackley, το οποίο βρίσκεται στο παλιό εργοστάσιο της McLaren, για να επεκτείνει το τμήμα CFD (υπολογιστικής ροοδυναμικής).

H καινούργια συμφωνία επέφερε και ανακατατάξεις στα ανώτερα στελέχη της ομάδας. Ο Mallya θα αναλάβει τη διοίκηση, με τη βοήθεια του ερχόμενου από τη McLaren (πρώην διευθυντή αγωνιστικών λειτουργιών εκεί) Simon Robert o οποίος θα αναλάβει το ρόλο του επικεφαλής στελέχους λειτουργιών. Ο μέχρι τώρα γενικός διευθυντής Colin Kolles, το επικεφαλής τεχνικό στέλεχος, Mike Gascoyne και ο διευθυντή επιχειρησιακών λειτουργιών Patrick Missling αποχώρησαν από την ομάδα. Ο διευθυντής της Force India, Robert Fernley θα αναλάβει περισσότερα καθήκοντα, ενώ τη διοίκηση του τεχνικού τμήματος θα αναλάβουν από κοινού ο τεχνικός διευθυντής James Key και ο επικεφαλής σχεδιασμού Mark Smith. Eπίσης, ο Mallya ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει το τεχνικό προσωπικό του εργοστασίου της ομάδας στο Silverstone και συγκεκριμένα ενισχύοντας τα τμήματα σχεδιασμού και κατασκευής συνθετικών υλικών.

Στόχος της Force India, σύμφωνα με τον Mallya, είναι να βαθμολογείται επί συνεχούς βάσεως η ομάδα το 2009 και να κατακτήσει νίκες εντός του 2010. Απώτερος στόχος είναι η παρουσία στο βάθρο του πρώτου Ινδικού Grand Prix που θα διεξαχθεί το 2011.

Το επικεφαλής στέλεχος λειτουργιών της McLaren, Martin Whitmarsh, δήλωσε ότι η McLaren προέβη στην παροχή τεχνικής υποστήριξης στη Force India για το καλό του σπορ, ωστόσο τόνισε ότι η κίνηση αυτή θα ωφελήσει και την McLaren-Mercedes, τόσο στον στόχο της να κατακτήσει περαιτέρω πρωταθλήματα (η διπλάσια ποσότητα δεδομένων λειτουργίας του μηχανικού συνόλου είναι χρήσιμη), ενώ η συμφωνία αποφέρει και κέρδος στον όμιλο McLaren. O Whitmarsh δήλωσε επίσης ότι αν η Force India καταφέρει να βελτιώσει την απόδοσή της κατά 2% θα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο.

Αμφότερες οι πλευρές επιβεβαίωσαν ότι οι όροι της συμφωνίας βασίζονται σε όσα επιτρέπουν οι ισχύοντες όροι της Συνθήκης Ομονοίας. Ο Mallya τόνισε ότι αγόρασε την ομάδα της Spyker επειδή κατασκεύαζε τα δικά της μονοθέσια, διαψεύδοντας τις αναφορές που ήθελαν την McLaren να προμηθεύει τη Force India και με πλαίσια.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις, η McLaren δεν έχει λόγο στις τελικές αποφάσεις και κατά συνέπεια δεν πρόκειται να καθορίσει το οδηγικό δίδυμο που θα αγωνιστεί για λογαριασμό της το 2009 (ο Mallya έχει δηλώσει ότι οι οδηγοί θα παραμείνουν οι ίδιοι), παρά τις αναφορές ότι ο αστέρας της Mercedes στο DTM, Paul di Resta ενδέχεται να αγωνιστεί για την Force India έπειτα από τις πρόσφατες δοκιμές του με τη McLaren.

Πάντως, σε ερωτήσεις όσον αφορά το οδηγικό δίδυμο της ομάδας για το 2009, o Mallya απάντησε ότι προέχουν άλλα πράγματα, όπως ο σχεδιασμός και η κατασκευή του καινούργιου μονοθεσίου της ομάδας, της VJM02.

Παράλληλα, η McLaren (και συγκεκριμένα η McLaren Electronic Systems, η θυγατρική του βρετανικού ομίλου που παρέχει σε όλες τις ομάδες της Formula 1 την ενιαία μονάδα ελέγχου) ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την Freescale Semiconductor (ηγετική εταιρία στον τομέα συστημάτων ανάκτησης κινητικής ενέργειας για αυτοκίνητα παραγωγής) για την δημιουργία των συστημάτων KERS από το 2010 και έπειτα, συμφωνία από την οποία θα επωφεληθεί φυσικά και η Force India στο μέλλον.

_________________
ImageImage

Ταύρος Γένος:Αρσενικό Άλογο ΕνεργόςΠροσωπική Γκαλερί από MAXRISTOSΕπισκόπηση του προφίλ των χρηστώνΑποστολή προσωπικού μηνύματοςMSN Messenger
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:      
Δημοσίευση νέας  Θ. ΕνότηταςΑπάντηση στη Θ. Ενότητα Επισκόπηση προηγούμενης Θ. ΕνότηταςEmail σε έναν Φίλο.Κατάλογος μελών που έχουν επισκεφθεί αυτό το θέμαΑποθήκευσε αυτό το δημοσίευμα σαν αρχείοPrintable versionΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΕπισκόπηση επόμενης Θ. Ενότητας

Επισκόπηση επόμενης Θ. Ενότητας
Επισκόπηση προηγούμενης Θ. Ενότητας
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ΄αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ. Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ΄αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ΄αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ. Συζήτησης
Εσείς δεν μπορείτε να προσθέσετε Συνημμένα αρχεία σ΄ αυτή τη Δ.Συζήτηση
Εσείς δεν μπορείτε να κάνετε μεταφόρτωση αρχείων σ΄ αυτή τη Δ.Συζήτηση


Ασφάλεια Πινάκων

25470 Επιθέσεις που εμποδίζονται
Powered by phpBB2 Plus, phpBB Styles and Kostenloses Forum based on phpBB © 2001/6 phpBB Group
FI Theme :: Mods and Credits :: Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες