Συχνές Ερωτήσεις  •  Αναζήτηση  •  Αρχική Σελίδα  •  Forum  •  Album  •  Επιλογές  •  Εγγραφή  •  Προφίλ  •  Συνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σας  •  Σύνδεση
 
 
Επισκόπηση επόμενης Θ. Ενότητας
Επισκόπηση προηγούμενης Θ. Ενότητας

Δημοσίευση νέας  Θ. ΕνότηταςΑπάντηση στη Θ. Ενότητα Επισκόπηση προηγούμενης Θ. ΕνότηταςEmail σε έναν Φίλο.Κατάλογος μελών που έχουν επισκεφθεί αυτό το θέμαΑποθήκευσε αυτό το δημοσίευμα σαν αρχείοPrintable versionΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΕπισκόπηση επόμενης Θ. Ενότητας
Συγγραφέας Μήνυμα
splitapsou
Τούμπανο
Τούμπανο


Ηλικία: 45
Ένταξη: 07 Δεκ 2005
Δημοσιεύσεις: 1138

greece.gif
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 18/12/2009, 22:12  Θέμα δημοσίευσης: Snif ! Βάζει «λουκέτο» η Saab Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματοςΚατώτατο σημείο της σελίδαςΕπιστροφή στην κορυφή

Aποτυχία πώλησης της Saab ανακοίνωσε η GM
Περίπου 3.400 εργαζόμενοι θα απολυθούν από τον Ιανουάριο.

Η General Motors ανακοίνωσε ότι οι προσπάθειές της για την πώληση της αντιμετωπίζουσας προβλήματα σουηδικής θυγατρικής εταιρείας στην ολλανδική Spyker απέτυχαν και η Saab θα διακόψει την λειτουργία της.

Η εδρεύουσα στο Ντητρόιτ του Μίσιγκαν GM στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η Saab διακόπτει την λειτουργία της και οι περίπου 3.400 εργαζόμενοι στην σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία θα απολυθούν από τον Ιανουάριο.

Η αποκάλυψη της GM έγινε λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού γίγαντα της αυτοκινητοβιομηχανίας για την πιθανότητα συμφωνίας πώλησης της Saab στην ολλανδική αυτοκινητοβιομηχανία Spyker Cars.

Tην Τρίτη, ο διευθυντής της GM Εντ Ουάϊτεϊκρ είχε δηλώσει στο Ντητρόιτ προς τους δημοσιογράφους ότι είχε την «αίσθηση ότι είναι πιθανή» η επίτευξη μίας συμφωνίας με την ολλανδική εταιρεία.

Το ενδιαφέρον της GM για την Saab -μία από τις μικρότερες στην Ευρώπη αυτοκινητοβιομηχανίες- χρονολογείται από τις αρχές της δεκαετίας του 90.Η εταιρεία πήρε τον πλήρη έλεγχο το 2000.

Η επίσημη αντίδραση για τη διακοπή λειτουργίας του ομίλου

Η απόφαση της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας «General Motors (GM)», να κλείσει την ελλειμματική σουηδική θυγατρική της «Saab», αποτελεί «μία θλιβερή είδηση», όμως αποσαφηνίστηκε στην ίδια επίσημη σουηδική αντίδραση ότι, η «σουηδική κυβέρνηση δεν λογαριάζει να αποκτήσει μερίδιο στο μετοχικό κεφάλαιο στον ελλειμματικό όμιλο».

«Είναι μία θλιβερή είδηση (το κλείσιμο της Saab) κι επιπλέον ήλθε στην πιο ακατάλληλη χρονική στιγμή» για τους εργαζομένους στον όμιλο, ανέφερε η σουηδική κεντροδεξιά κυβέρνηση στην επίσημη ανακοίνωσή της.

Η GM από την πλευρά της ανέφερε στο μεταξύ ότι «ναυάγησαν» οι συνομιλίες με την ολλανδική αυτοκινητοβιομηχανία «Σπάϊκερ» (ειδικεύεται στα σπορ οχήματα) για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών στη «Saab».

«Η Saab θα διακόψει τη λειτουργία της με τρόπο συντεταγμένο, εγγυώμεθα ως GM γιαυτό», τονίστηκε στην ανακοίνωση αυτή.

Υπενθυμίζεται ότι η GM σχεδιάζει να καταργήσει δέκα χιλιάδες θέσεις εργασίας στις ευρωπαϊκές θυγατρικές της, μη αποκαλύπτοντας πού και πότε.

Για την Δευτέρα στην πόλη Τρολχέταν στη νοτιοδυτική Σουηδία, όπου κι η έδρα της «Saab» αναγγέλθηκε μία συνάντηση κυβερνητικών εκπροσώπων και συνδικάτων των εργαζομένων στη «Saab».

Η σουηδή υπουργός αρμόδια για τις επιχειρήσεις, κυρία Μάουντ Ολοφσον, τόνισε σήμερα ότι «η GM θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της...να ασχοληθεί με αυτούς τους υπαλλήλους της και το μέλλον τους...πώς να αξιοποιήσει η ίδια τις γνώσεις τους».

Στη «Saab» απασχολούνται μόνον στη Σουηδία 3.400 εργαζόμενοι. Όμως κλείσιμο του ομίλου σημαίνει απώλεια εργασίας για περίπου οκτώ χιλιάδες ανθρώπους αν λάβουμε υπόψη τους παραγγελιοδόχους και τους εν γένει συνεργαζόμενους, γράφουν σήμερα πολλές σουηδικές εφημερίδες.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

_________________
Image

Ges Takounao Cala Costa .... kai exo ipomoni...

Παρθένος Γένος:Αρσενικό Άλογο ΕνεργόςΠροσωπική Γκαλερί από splitapsouΕπισκόπηση του προφίλ των χρηστώνΑποστολή προσωπικού μηνύματος
acgt3
Τούμπανο
Τούμπανο


Ηλικία: 47
Ένταξη: 27 Φεβ 2007
Δημοσιεύσεις: 1300
Περιοχή: ΚΕΡΚΥΡΑ
greece.gif
ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: 19/12/2009, 12:09  Θέμα δημοσίευσης:  (Δεν υπάρχει θέμα) Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματοςΚατώτατο σημείο της σελίδαςΕπιστροφή στην κορυφή

γιατι τετοιες εταιρειες να πληρωνουν τις μαλακιες της gm δεν μπορω να καταλαβω, εννιοτε οι αμερικανοι θεωρουν οτι εχουν τα παντα μεγαλα αλλα οπως εχει αποδειχθει ειναι μικροτσουτσουνοι, να σημειωσω οτι ιδιο λαθος κατεμε εχει κανει και vw με αγορες κολοσσων bugati κοκ μηπως μαθουμε οτι και αυτοι θα κλισουν, κριμα........

_________________
YUGO GROUP N
IBIZA SXi 110HP
PUNTO GT2 200HP
PUNTO GT3 170HP
YUGO 45
PUNTO GT2 300HP
Image

Δίδυμοι Γένος:Αρσενικό Δράκος ΕνεργόςΠροσωπική Γκαλερί από acgt3Επισκόπηση του προφίλ των χρηστώνΑποστολή προσωπικού μηνύματοςΕπίσκεψη στην ιστοσελίδα του ΣυγγραφέαAIM διεύθυνσηMSN Messenger
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:      
Δημοσίευση νέας  Θ. ΕνότηταςΑπάντηση στη Θ. Ενότητα Επισκόπηση προηγούμενης Θ. ΕνότηταςEmail σε έναν Φίλο.Κατάλογος μελών που έχουν επισκεφθεί αυτό το θέμαΑποθήκευσε αυτό το δημοσίευμα σαν αρχείοPrintable versionΣυνδεθείτε, για να ελέγξετε την αλληλογραφία σαςΕπισκόπηση επόμενης Θ. Ενότητας

Επισκόπηση επόμενης Θ. Ενότητας
Επισκόπηση προηγούμενης Θ. Ενότητας
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ΄αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ. Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ΄αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ΄αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ. Συζήτησης
Εσείς δεν μπορείτε να προσθέσετε Συνημμένα αρχεία σ΄ αυτή τη Δ.Συζήτηση
Εσείς δεν μπορείτε να κάνετε μεταφόρτωση αρχείων σ΄ αυτή τη Δ.Συζήτηση


Ασφάλεια Πινάκων

25470 Επιθέσεις που εμποδίζονται
Powered by phpBB2 Plus, phpBB Styles and Kostenloses Forum based on phpBB © 2001/6 phpBB Group
FI Theme :: Mods and Credits :: Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες